Mi történik, ha nem iszol alkoholt egy hónapig?

Forrás: Thinkstock -
ivás alkohol test hónap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
El sem tudod képzelni, mennyi pozitív hatása van a szervezetedre annak, ha egy hónapra dobod hűséges társadat, a bort (és minden más alkoholt is).

Már az is elég, ha egy hónapra teljesen megvonod az alkoholt - csodát fog művelni a testeddel! Nem, egyetlen deci fröccsöcske sem fér bele péntek este a csajokkal. A University College London kutatói megállapították, hogy nem csak a vérnyomásod áll helyre, hanem a koleszterinszinted is, és fogyni is fogsz.

Forrás: Thinkstock

100 kísérleti alanyból kivétel nélkül mindenki arról számolt be egy hónap után, hogy sokkal jobban érezi magát, miután letette az alkoholt. Orvosilag bizonyíthatóan jobbak voltak az olyan egészségügyi számaik is, mint a koleszterinszint illetve a vérnyomás. A cukorbetegség kialakulásának esélye is 28 százalékkal csökkent, és jobban tudtak aludni is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.