Végtag- és gerinctörés: 15 métert zuhant egy turista Budapesten

Forrás: Thinkstock -
zuhanás turista törés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezuhant egy fiatal nő egy szikláról Budapest II. kerületében, a Csalán út közelében található kirándulóhelynél szerda délután - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel.

Győrfi Gábor, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője elmondta a nő egy tizenöt méteres szikláról esett le, majd fennakadt a hegyoldal egy másik meredek sziklafalán, a kirándulóúttól tizenkét méternyi távolságra.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A fővárosi hivatásos tűzoltók vákuumágy és mentőkötelek segítségével, alpintechnikával hozták le a nőt a húsz méter magas sziklafalról, majd átadták a mentőknek, akik megkezdték az ellátását.

Tóth Karolina, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese azt közölte: a 30 év körüli nőt súlyos sérülésekkel, végtagtörések és gerinctörés gyanújával rohamkocsi vitte kórházba.

Így stresszel a gyomor – ez történik belül, amikor idegeskedsz!http://www.life.hu/drlife/20151028-ez-tortenik-a-stressz-hatasara-a-gyomorban-szakertovel.htmlGyomorégés, gyomorfájdalom, stressz. Mi az összefüggés közöttük? A mindennapi problémákat és az abból fakadó fesztültséget előbb-utóbb a testünk is megsínyli, ezzel jelezve, hogy lassítanunk kell(ene) a tempón. Azonban nem mindegy, hogy mikor kapunk észbe, hiszen a kezeletlen gyomorbántalmak komoly és akár évekig tartó egészségi problémához vezethetnek. Egy szakértővel közelebbről is megvizsgáltuk a témát! Dr. Life--Halálos vírus támadta meg a 26 éves modellt – Szívátültetésre lesz szüksége!http://www.life.hu/drlife/20151028-bec-craven-modellt-gyilkos-kor-tamadta-meg-szivatultetesre-van-szuksege.htmlA gyönyörű modell, Bec Craven Balin nyaralt, amikor elkapta a gyilkos kórt. A vírus teljesen kikezdte a szívét, ami ma már csak egy beépített pumpával működik. Dr. Life--Fuss a tisztább környezetért!http://www.life.hu/drlife/20151028-futas-a-klimavaltozas-ellen-tobb-betegseg-okozoja-a-hoseg.htmlLevegőt! Ez a szlogenje annak 7 napon és 700 kilométeren át tartó futásnak, amelyet a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet szervez. A klímafutás az élő bolygóért eseménnyel a magyar iskolások, sportolók, orvosok és egészségfejlesztéssel foglalkozó szakemberek azt üzenik a november 30-án kezdődő párizsi klímacsúcs résztvevőinek, tegyenek meg mindent, hogy a gyermekeink is sportolhassanak még szabad levegőn. Dr. Life--Ilyen érzés lehet meghalni?http://www.life.hu/drlife/20151028-milyen-erzes-meghalni-ilyenek-a-halal-elotti-utolso-percek.htmlAz Amerikai Vegyész Szövetség nem mindennapi videója bemutatja, hogyan működik az agyunk annak tudatában, hogy a következő pillanatban meg fogunk halni. Dr. Life--Kimondta élete első szavát az agy nélkül született kisfiúhttp://www.life.hu/drlife/20151028-aaron-az-agy-nelkul-szuletett-kisfiu-kimondta-elete-elso-szavat.htmlEmma Murray kisfiának annak idején mindössze néhány percet jósoltak az orvosok, a gyermek azonban mára 2 éves, és csodával határos módon beszélni is elkezdett. Dr. LifeOrigoKellemetlen szájszagod van? Ez lehet az oka!http://www.life.hu/drlife/20151028-hiaba-a-rendszeres-fogmosas-akkor-is-lehet-kellemetlen-a-szajszagunk-itt-a-megoldas.htmlEgy amerikai fogorvos szerint a nyelvünk kinézete is nagyban árulkodik arról, hogy rossz szagú-e a lehelhetünk. Bár sok minden közrejátszhat a kellemetlen szájszagban, főleg az élelmiszerek megválasztására kell ügyelnünk. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.