összeférhetetlenség önbizalomhiány sajnálat ember embertípus Facebook vélemény politika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aligha találunk már olyan embert, akinek nincs Facebook profilja. Akiknek van, azoknál nem fordulhatott elő, hogy ebből az 5+1 típusból legalább egy valaki nap mint nap ne aktivizálná belső mozgatórugóit, azaz hogy ismerőseivel örömét és bánatát megossza.

1. Politikus Péter

Annyira lehet komolyan venni őt, mint Tibi atyát, amikor a frankót megmondja. Ez a típus olykor elfelejti, hogy a közösségi média nem csak arról szól, hogy politikai irányultságainkat ott fejtsük ki.

Forrás: giphy.com

2. Exek

Barát, barátnő, volt pasi…nem érnek annyit, hogy akár egy fikarcnyi energiát vagy gondolatot pazaroljunk rájuk. Könnyen kiküszöbölhetjük ezt a problémát azzal, ha elrejtjük a frissítéseiket.

3. A magát sajnáltató lány

Mindenkinek lehetnek rossz napjai, de egyesek nagyon átesnek annak a bizonyos lónak a túloldalára. Kutatások alapján a stressz egy igen ragályos érzelem, így minél több ilyet látunk, annál inkább hatással lehet ránk. Ő pedig boldogabb lesz, mert sajnáltathatja magát.

Forrás: giphy.com

4. „Tökéletes az életem, nézzétek pór népek!”

Egy 2015-ben készült tanulmány szerint a Facebook sokakban depressziós érzéseket ébreszthet, hiszen akaratlanul folyamatosan összehasonlítjuk magunkat az ismerőseinkkel. Ha ezt a jelenséget érzékeljük, talán jobbat teszünk magunkkal, ha a jövőben már nem leszünk barátok ezekkel az ismerősökkel.

5. Figyelemfelkeltő és kétértelmű posztolók

Felmész a közösségi oldalra, ahol ez a mondat fogad: "Azt hiszem ez életem legrosszabb napja…nem akarok beszélni róla.” A kétértelmű, kiadom magamból a bánatomat, de közben úgy teszek, mintha nem akarnám megosztani típusú helyzetek mind a figyelem hiányából adódnak.

Forrás: giphy.com

+1 A dicsekvő szuper férfi (vagy nő)

Mi tesz igazán királlyá egy nyaralást? Ha az illető eléget ezer kalóriát közben az edzőteremben és ezt persze megosztja a világgal. Szakértők szerint az önreklámozás hatalmas önbizalomhiányt rejt legbelül, hiszen az illetőnek folyamatos visszacsatolásra van szüksége.

Ez lesz a Facebook-függő gyerekekbőlhttp://www.life.hu/drlife/20151031-ez-lesz-a-facebook-fuggo-gyerekekbol-egy-uj-kutatas-szerint.htmlÚgy látszik, nincs jó hatással a gyerekekre a túlzott Facebook és Twitter használat: ezek a fiatalok ugyanis kétszer nagyobb eséllyel néznek szembe különféle mentális problémákkal, mint kortársaik.Dr. LifeThinkstock4 dolog, amit facebookozás helyett csinálhatszhttp://www.life.hu/drlife/20150819-facebook-helyett-aludj-vagy-mozogj.htmlTeljesen rá vagy kattanva a közösségi oldaladra, ott éled az életed, egyfolytában azt figyeled, hogy mikor villan fel a piros boríték vagy a földgömb? A változatosság gyönyörködtet, csinálj helyette mást!Dr. LifeThinkstockA Pszichológus Pasi: A Facebook valódi árnyoldala http://www.life.hu/drlife/20150813-a-pszichologus-pasi-toth-daniel-a-facebook-valodi-arnyoldalarol-mesel.htmlA Facebook ma a legtöbbet használt kommunikációs eszköz. Az ismerkedéstől, a kapcsolattartáson át a játékokig minden felhasználó annyi időt tölthet el rajta, amennyit nem sajnál. Ennek a lelki hatásaival azonban kevesen foglalkoznak.Dr. LifeThinkstockSzívprobléma végzett a Facebook-vezér férjévelhttp://www.life.hu/drlife/20150514-szivproblema-vegzett-david-goldberg-uzletemberrel-a-facebook-vezerenek-ferjevel.htmlTragikus hirtelenséggel hunyt el a Facebook-vezér, Sheryl Sandberg szeretett férje, David Goldberg. A sikeres üzletember volt munkatársa elmondta, a férfi szívbetegséggel küzdött.Dr. Life--A Facebook figyeli az öngyilkosjelöltek posztjait - segíteni próbálhttp://www.life.hu/drlife/20150307-a-facebook-figyeli-az-ongyilkosjeloltek-posztjait-segiteni-probal.htmlMegállás nélkül emelkedik a párkapcsolati krízisek száma, sokan veszítik el a munkájukat, váratlanul törhetnek ránk a legdurvább betegségek. Nem csoda, ha ezek nyomán valaki zaklatottnak, elveszettnek és tehetetlennek érzi magát. Az viszont súlyos tragédia, ha valaki a traumák nyomán az öngyilkosságban látja az egyetlen kivezető utat. Dr. Life--A Facebookon keres vesét egy háromgyermekes édesanyahttp://www.life.hu/drlife/20141019-a-facebookon-keres-veset-emma-o-regan-a-haromgyermekes-edesanya.htmlHarmadik babája megszületése után - 24 évesen - derült ki Emma O''Reganről, hogy valami gond van a veséjével. Ám az orvosa nem ítélte vészesnek a helyzetet, így csak három év múlva derült ki, hogy mégis nagy a baj. Olyannyira, hogy a fiatal nő most vesedonort keres a Facebookon: minden vágya, hogy a karácsonyt az otthonában tölthesse családjával. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.