Az első ember, aki szív és pulzus nélkül élt

operáció mesterséges szív ember pulzus műtét férfi transzplantáció szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A texasi Craig Lewis volt az első ember a Földön, aki az orvostudománynank hála még 5 hétig élhetett szívdobbanás nélkül.

Craig Lewis súlyos szívbeteg volt. Az 55 éves texasi férfinek mindössze órái voltak hátra, így az ő és családja beleegyezésével orvosai úgy döntöttek, végrehajtják rajta az első olyan eljárást, amely során nem mesterséges szívet, hanem egy kétkamrás, speciális szerkezetet ültetnek be.

A speciális szerkezet működése a kerti slaghoz hasonló - állítják az orvosok Forrás: ABC

A műszert az orvosok egy kerti slaghoz hasonlították, amely úgymond "szétlocsolja" a rajta keresztül átáramló vért. A dolog érdekessége, hogy a páciensnek gyakorlatilag nem volt pulzusa, az orvostudomány eddigi állása szerint tehát halottnak minősülne - miközben a férfi szervezete teljesen egészségesen működött. Craig Lewis az operációt követően még 5 hétig élt a speciális szerkezetnek hála, halálát végül egy teljesen másik betegség okozta.

Megható! Vendégének adta veséjét a pincérnőhttp://www.life.hu/drlife/20160318-mariana-villareal-pincerno-beteg-vendegenek-adta-vesejet.htmlCsak három hónapja ismerte vendégét Mariana Villareal, amikor úgy döntött, segít a beteg férfinak. Dr. LifeOrigo„A boldogság szubjektív állapot, és nem egy végállomás” – Ma van a boldogság világnapja! http://www.life.hu/drlife/20160318-iden-negyedik-alkalommal-tartjak-a-boldogsag-vilagnapjat-szakertonket-kerdeztuk-az-erzesrol.html„A boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja” – ezzel a mondattal nyilvánította az ENSZ március 20-át a boldogság világnapjának. A világnap legfőbb célja, hogy nemzetközileg felhívja a figyelmet arra az állapotra, amely pénzzel nem megvásárolható. Szakértőnk segítségével utánajártunk, miként érhetjük el és tarthatjuk meg a hőn áhított érzést. Dr. Life--Két éve nem látogatja barátnője a nagybeteg Szaxi Maxithttp://www.life.hu/drlife/20160320-ket-eve-nem-latogatja-baratnoje-a-nagybeteg-szaxi-maxit.htmlA Dolly Roll és a Hungária legendás zenésze, Fekete Gyula állapota nem javul gyors ütemben. Mind barátai, mind rajongói reménykednek a zenész felépülésében.Dr. Life--Íme az ötgyermekes édesanya, aki Barbie-babává változotthttp://www.life.hu/drlife/20160317-ime-az-otgyermekes-edesanya-aki-elo-barbie-babava-valtozott.htmlNannette Hammond 42 évesen elhatározta, hogy ezentúl Barbie babaként fog élni. Így időt és pénzt nem sajnálva megvalósította álmát. Dr. LifeOrigoMegalázták az édesanyát, mert Down-szindrómás ikerlányai születtek http://www.life.hu/drlife/20160318-down-szindromas-ikerlanyai-lettek-az-orvos-szavai-kikeszitettek-az-edesanyat.htmlA nő most azért írta le a gondolatait, mert az elmúlt négy évben nagyon bántotta a dolog. Jodi Parryt a saját orvosa bántotta meg. Dr. LifeOrigoA Pszichológus Pasi – Az iskolában kinevelik belőlünk, de aztán nagyon kellene az életben: mi az? http://www.life.hu/drlife/20160317-pszichologus-pasi-a-kreativitasrol-gyermekkorunkban-elfelejtodik-de-eloidezheto-felnottkent.htmlKreatív embernek tartod magad? Pedig a kreativitásról a legtöbb iskolában szó sem esik. Egy rajzolgató, dúdolgató diákot sokszor megbüntetnek, mondván: nem figyel. Így domboríthatod ki ismét a kreatív énedet! Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.