A csokinyúlfogyasztás is aktiválhatja a rejtélyes allergiát

Forrás: Dreamstime -
nikkel allergia húsvét napidoktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevésbé ismert, hogy a nikkelallergia nemcsak bőrtüneteket okozhat, hanem az egész szervezetet érintheti. Nikkelt ugyanis bizonyos ételek is tartalmaznak, amelyek fogyasztása az arra érzékenyeknél fej- és hasfájást, puffadást és csalánkiütést is kiválthat.

Nikkelallergiások tapasztalják, hogy ahol a nikkeltartalmú öv- vagy melltartócsat, fülbevaló, nyaklánc a bőrükhöz ér, ott rövid időn belül égő, viszkető érzés alakul ki, kiütések jelennek meg. Dr. Balogh Katalin allergológus főorvos elmondta, hogy emellett létezik a nikkelallergiás betegeken jelentkező, általános tüneteket okozó, ún. nikkelallergia-szindróma is. Erre a tünetcsoportra jellemző lehet a hirtelen megjelenő kiterjedt csalánkiütés, kiterjedt ekcéma, amely sajátságosan bőrérintkezés nélkül alakul ki.

Forrás: Dreamstime

Milyen ételekben található meg a nikkel? Kiderül a Napidoktor.hu cikkéből!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.