Az elegendő alvás 4 meglepő előnye

Forrás: giphy.com -
hízás egészség alvás előny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érdemes pihennünk azért, hogy másnap egészségesebbek legyünk. Kutatások kimutatták, hogy az elegendő alvás rengeteget nyom a latban, ha például teljesítésről esik szó.

Jobban mozgunk

A gyakorlatban is kimutatták, hogy egy kiadós éjszakai alvás garantálja a másnapi jobb kondíciót. Kutatások szerint azok a sportolók, akik kevesebbet aludtak a szokásosnál, rosszabb sportteljesítményt nyújtottak, szemben a kipihentebb állapotukkal.

Forrás: giphy.com

Kordában tartja a hormonokat

Vizsgálatok kimutatták, hogy a napközben általában tomboló, éhségért felelős hormonok nem kapnak szerepet alvás közben.

Elkerülhető a migrén

Dél-koreai tanulmány során migrénes betegeket kértek arra, vezessenek naplót arról, hogy mit csinálnak egy nap – beleértve a mobiltelefon használatot is. Kiderült, hogy a fejfájásuk első három kiváltó oka a stressz, a fáradtság és az alváshiány voltak.

Forrás: giphy.com

Nem fogsz hízni

Sok megfigyelés és vizsgálat kimutatta az összefüggést a kevés alvás és az elhízás között. Persze számos tényezőtől függhet a testsúly változása, de a lassú anyagcsere és az ételek utáni sóvárgás igencsak jelen van, amikor kialvatlanok vagyunk – ez kiderült a Pennsylvania Egyetem kutatásából.

„Hat órát alszanak a férfiak, hetet a nők és nyolcat a bolondok”

Mondta Napóleon, amikor az alvási szokásairól faggatták. A korán kelés és a kevés alvás felnőttkorunkban akaratlanul az életünk részévé válik, több kutatás szerint a mentális és egészségi problémák egy része erre vezethető vissza. Egy brit kutatócsoport a közelmúltban megerősítette azt, amit mindannyian tudunk: ha kilenc óra előtt kell beérnünk a munkahelyünkre, az felér egy kínzással!
Te kibírnád egy hónapig közösségi média nélkül? http://www.life.hu/drlife/20160531-kozossegi-media-nelkul-egy-honapig-egy-blogger-megcsinalta.htmlArianna Yanes, a Huffington Post szerzője kipróbálta, milyen az élet Facebook, Instagram, Snapchat és az összes közösségi médiafelület nélkül – egy teljes hónapon át.Dr. LifeAz összes végtagját amputálták a sportolónak, de szerelme kitartott mellettehttp://www.life.hu/drlife/20160531-ethan-menges-sportolo-osszes-vegtagjat-amputalni-kellet-de-szerelme-kitartott-mellette-ossze-is.htmlAgresszív fertőzés támadta meg a sportoló testét 2015 januárjában. Ahhoz, hogy megmenthessék Ethan Menges életét, mind a négy végtagját amputálni kellett. Erőt adott neki azonban, hogy menyasszonya végig kitartott mellette, már az esküvőt is megtartották. Dr. LifeOrigoTestfelületének 80 százaléka megégett - Továbbra is küzdenek a kisfiú életéérthttp://www.life.hu/drlife/20160531-hatalmas-erofeszitessel-kuzdenek-a-megegett-kisfiu-eleteert.htmlAz utóbbi három hónapban 17 műtétet hajtottak végre azon a nyolcéves kisfiún, aki márciusban égett meg. Dr. Life--„Atyaég, ráncos vagyok!”– Amíg van bennünk elegendő kollagén, csak addig vagyunk szépek? http://www.life.hu/drlife/20160531-testunkben-harminceves-korunkban-leall-a-kollagentermelodes-ezek-az-eszreveheto-jelei.htmlA kollagén nem csak egy vízben oldódó fehérje, de nagy mértékben felel a szépségünkért, valamint az egészségünkért – egészen addig, amíg termelődik a testünkben.Dr. LifeTeljesen eltorzult egy nő arca a ráncfeltöltő injekcióktól - Sokkoló fotó! http://www.life.hu/drlife/20160530-rancfeltolto-injekcio-a-no-nem-hagyta-abba-a-kezeleseket-nem-lehet-felismerni-foto.htmlAz 54 éves nő életét teljesen tönkretették a kezelések. Ma már alig lehet felismerni, ugyanis az arca teljesen feldagadt a méreganyagok miatt. Dr. Life--Nem csak a rákot jelzi a mellben található csomóhttp://www.life.hu/drlife/20160526-napi-doktor-rak-csomo-ciszta-mas-okai-is-lehetnek.htmlIjesztő, amikor egy nő kisebb-nagyobb csomót vagy csomókat tapint ki a mellében. A legtöbben ekkor egyből rosszindulatú daganatra gondolnak, ám az esetek nagy részében egészen más húzódik a hátterében, ami gyakran kezelést igényel. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.