Mádai Vivien: "Nekem ez a gyerek nem kell"

Forrás: Facebook/Mádai Vivien -
depresszió szülés utáni depresszió Mádai Vivien
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon nehéz a szülés utáni depresszióról beszélni, és azokról az érzésekről, amik ilyenkor feltörnek az újdonsült anyában. Mádai Vivien is keresztülment ezen, és a legborzasztóbb gondolatait is leírta, hogy másoknak erőt adjon.

Nem először beszél Mádai Vivien a szülés utáni depresszióról, de saját bevallása szerint eddig csak a felszínt karcolgatta, ha ez a téma szóba került. Most aztán őszintén leírta, hogy milyen érzések kavarogtak benne, amikor hazatértek kisfiával a kórházból.

Forrás: Facebook/Mádai Vivien

“Ott voltunk a gyönyörű lakásban, az otthonunkban, de még sosem éreztem magam ennyire elveszettnek, mint akkor.

A szemedbe néztem, és egyszerűen nem éreztem semmit”

- írta Vivien, aki hozzátette, szinte állandóan sírt az első időszakban, azt sem tudta, mit tegyen, amiért leginkább a gyermeket hibáztatta.

Okoltam mindent és mindenkit, de leginkább téged.

blogjánA nagyi meglátta, hogy baj van. Tudta, hogy nem lesz ez így jó. És jött. Jönnie kellett. Kijött a szobádból, és azt mondtam neki, potyogó könnyek között:

Nekem ez a gyerek nem kell! A tiéd lehet, neveld fel te!

Komolyan gondoltam. Egyszerűen nem tudtam mit kezdeni a rám szakadt felelősséggel és azzal a mérhetetlen szégyennel, amit a gondolataim miatt éreztem. Sosem tudtalak volna bántani, de biztos voltam abban, hogy Neked nem én vagyok a megfelelő személy. Nekem pedig nem Te” - írta.

Forrás: Facebook/Mádai Vivien

Idővel természetesen sikerült túljutnia a mély depresszión, és elkezdhette élvezni az anyaságot. „Ráeszméltem, hogy nem félek már tőled, nem rettegek, hogy elrontalak, és az életem részévé lettél. És akkor elöntött a szeretet” - írta Vivien, aki hozzátette, azért osztotta meg a legsötétebb, legszégyenteljesebb gondolatait is, mert ezzel szeretne segíteni azokon az anyukákon, akik szintén ezen mennek keresztül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.