Tehetsz érte, hogy ne gyötörjön korán a klimax

Forrás: Thinkstock -
női egészség klimax menopauza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
40 éves elmúltál? Hőhullámok? Éjszakai izzadás? Ez bizony a menopauza lesz. Az azonban, hogy mikor jelennek meg ezek a tünetek és meddig tartanak, elég sok különböző tényezőtől függ. Egy friss kutatás szerint a nők négy csoportba sorolhatók ez alapján.

A Pittsburgh-i Egyetem munkatársai többszáz nőt vizsgáltak 15 éven keresztül, hogy felmérjék, mi befolyásolja a hőhullámokat és az izzadékonyságot, vagyis az ún. vazomotoros tüneteket.

„A legtöbb nő találkozik a vazomotoros tünetekkel, és eddig azt hittük, hogy ezek a tünetek 3-5 évig tartanak, a menstruációs időszak végéhez közeledve, tehát egyértelműen a menopauzához köthetők. Most már tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a tünetek jóval hosszabb ideig tartanak, gyakran hét-tíz évig, és a nők életének különböző szakaszaiban is megjelenhetnek. Fontos hogy a vazomotoros tünetek hátterét jobban feltérképezzük, hogy a kellemetlenségek megelőzhetők legyenek" – mondja a kutatást vezető Rebecca Thurston professzor.

Forrás: Thinkstock
Másként lesznek rosszul a hidegtől és a melegtőlhttp://www.life.hu/drlife/20160719-a-hidegfront-es-a-melegfront-sulyos-szivproblemakat-okozhatnak.htmlMíg a melegfront növelheti az infarktusok számát, addig a hidegfront ritmuszavarokat okozhat az erre érzékenyebbeknél. Dr. Life--Sportolj a ciklusod szerint! Így befolyásolja az erőnlétedet a menstruációhttp://www.life.hu/drlife/20160722-a-menstruacios-ciklus-igy-befolyasolja-az-eronletedet-igy-sportolj-alatta.htmlHol úgy érzed, akár a maratont is képes lennél lefutni, hol pedig alig bírsz többet három felülésnél? Ha te is az edzés közben állandóan változó energiaszintre panaszkodsz, akkor jó, ha tudod: valószínűleg a hormonjaid űznek tréfát veled. Dr. LifeThinkstockPisipara: ezért nem kell szégyellned magad, ha felnőtt létedre bevizelszhttp://www.life.hu/drlife/20160722-az-emberek-harmada-vizelte-mar-ossze-magat-nevetteben.htmlEgy kutatás összesen 2 ezer felnőttet vizsgált, és kiderült 35 százalékuknak van valamilyen húgyhólyag problémája. Megkérdezettek fele azonban túlzottan is szégyelli a problémát ahhoz, hogy orvoshoz merjen fordulni vele, de még a szeretteinek sem számol be a gondról. Dr. LifeThinkstockNem kívánod a szexet? Komoly betegség is állhat a háttérben!http://www.life.hu/drlife/20160722-a-magas-vernyomas-es-a-diabetesz-is-lehet-az-alacsony-libido-oka.htmlElképzelhető, hogy egészségügyi oka van annak, ha az ember nem érzi úgy, hogy szeretkezni vágyik. A probléma oka gyakran a metabolikus szindróma, amely túlsúllyal, diabétesszel és magas vérnyomással jár. Dr. LifeThinkstockHujber Ferenc kórházba került? - A színész azt nyilatkozta, jól vanhttp://www.life.hu/drlife/20160722-elkepeszto-hujber-ferenc-ismet-korhazba-kerult.htmlLapinformációk szerint Hujber Ferenc újra kórházba került. A hírek szerint csütörtökön éjjel lett rosszul. A színész a Life.hu-nak nyilatkozott: azt állítja, jól van. Dr. Life--A történelem legpusztítóbb betegségei: a kolerahttp://www.life.hu/drlife/20160718-a-tortenelem-legpusztitobb-betegsegei-a-kolera.htmlNyolc világméretű járvány és több millió áldozat – ilyen számokkal söpört végig az elmúlt évszázadokon minden idők egyik legtöbb emberéletet követelő betegsége, az epekórság, azaz a kolera. Az elképesztő pusztítást végzett betegségnek hatalmas szerepe volt a megfelelő tisztaságú és karban tartott városi szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésében. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.