80 éves öregemberként született a kisbaba

gén kisbaba Banglades öreg újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az újszülött kisbaba egy ritka rendellenességgel született Bangladesben: úgy néz ki, mint egy 80 éves öregember. Az orvosok világszerte megdöbbentek az állapotán, a szülei szerint viszont csodagyerek.

Szőrös háttal, teljesen ráncosan, beesett szemekkel és összeaszott testtel látott napvilágot az újszülött, aki egy ritka betegség következtében néz ki úgy, mintha 80 éves lenne. A kisbaba Bangladesben született, az orvosai megdöbbentek, amikor megláttak, de nemcsak ott okozott csodálkozást, hanem világszerte is.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

A szakemberek úgy vélik, hogy a gyermek egy nagyon ritka, progéria nevű betegség következtében született öregemberként, ami a legtöbbször valamilyen génhiba miatt alakul ki. Ez a kór általában gyors öregedést okoz a gyermekeknél. A kezelő orvos szerint a Bangladesben született kisfiú pedig egyáltalán nem hasonlít egy csecsemőre:

"Egyáltalán nem hasonlít egy újszülöttre, nagyon ráncos és érdes a bőre"

- mondta az orvos a Daily Mailnek, azonban a szülők nincsenek elkeseredve. Szerintük a babájuk egy csodagyerek. "Hálát adunk az égnek. Nincs okunk elégedetlenségre. Mi elfogadjuk őt olyannak, amilyen és

nagyon örülünk, hogy fiunk született, ugyanis már van egy lányunk.

Négytagúra bővült a családunk. Mást nem is kívánhatnánk" - mondta az apa, pedig ha valóban a progéria nevű betegséggel született a gyermekük, akkor lenne okuk aggodalomra, ugyanis az ilyen kórral világra jött kicsik legtöbbször nem élik meg a felnőttkort.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.