Ők sem tökéletesek! Sztárok, akik valamilyen csúf bőrbetegségben szenvednek

Forrás: Northfoto -
bőrbetegség Seal Renée Zellweger Cameron Diaz Morgan Freeman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár első pillantásra úgy tűnhet, mindig makulátlan a külsejük, a bőrt elcsúfító különféle megbetegedések sajnos a hírességeket sem kímélik – az ő esetükben inkább egy jó kezű sminkes vagy valamelyik képretusáló program jelenthet egyedüli megoldást. A Life.hu most összegyűjtötte a celebeket, akik tudják, mit jelent együtt élni valamilyen bőrt elcsúfító elváltozással.

Cameron Diaz és a pattanások

Forrás: Northfoto

Seal és a hegek

Forrás: Northfoto

Renée Zellweger és a rosaceás bőr

Bár a rosaceás bőr leginkább a 40-60 év közötti hölgyekre jellemző bőrbetegség, az Oscar-díjas színésznőt viszonylag hamar utolérte ez az eleinte bőrpírral, később pedig egyre erősödő pirossággal járó betegség.

A rosacea oka egyelőre ismeretlen, a hátterében a bőrerek túlzott tágulata állhat.

Renée a hírek szerint nem antibiotikummal és szteroidos kezelésekkel igyekszik csillapítani a tüneteket, hanem egy speciális oxigénes kúrával, amely után egy enyhe mikrodermabrázót hajtanak végre, vagyis lecsiszolják a Bridget Jones sztárjának arcbőrének felső rétegét. Ezzel nem csupán a rosaceás tüneteket csillapítja, hanem fiatalon is tartja a bőrét.

Forrás: Northfoto

Morgan Freeman és a pöttyei

A színész az úgynevezett dermatosis papulosa nigra nevű betegségnek köszönheti azokat az apró, sötét, kiemelkedő foltokat az arcán, amely leggyakrabban a sötétebb bőrszínű embereket érinti. A jóindulatú elváltozás jeleit lézeres kezeléssel tudják csökkenteni.

A betegséget egyébként a színész nyomán sokan „Morgan Freeman-pöttyöknek" nevezik.

Forrás: Northfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.