Az életéért küzd Törőcsik Mari fia, Son

Fotó: Marton Szilvia - Origo -
adoptálás Törőcsik Mari beteg gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Törőcsik Mari és Maár Gyula fia, Son az életéért harcol Vietnamban. Életét egy nagyon drága gyógyszer mentette meg.

A színésznő nagyon ritkán beszél gyerekeiről, most azonban kivételt tett: Bérczes László legújabb könyvében mesél örökbe fogadott fia tragédiájáról – írja a Blikk.

"Son Saigonban él a vietnami feleségével, Zsófival. Sajnos nagyon beteg, de már javul az állapota. Szinte teljesen le volt bénulva. Van rá egy különleges, nagyon drága gyógyszer, azt kellett megkapnia, különben meghal. Még egy papírt is aláírattak vele, hogy igényli, és ki is fizeti a gyógyszert. Tizennyolcezer dollárt, gondolja el! Azonnal átutaltam neki húszezer dollárt, nekem sem volt egyszerű" – mesélte a Kossuth-díjas művész.

Törőcsik Mari színésznő a 80. születésnapjára rendezett gálaesten a Nemzeti Színházban Fotó: Marton Szilvia - Origo

Teréz, a színésznő lánya kiderítette, hogy a gyógyszer, ami megmentette Son életét, magyar találmány, és Gödöllőn gyártják – persze senki sem tud róla. Törőcsik Mari reméli, hogy fia hamar felgyógyul, és boldogan élhet kislányával és feleségével.

Töröcsik Mari és Maár Gyula a lányuk, Teréz születése után döntöttek úgy a vietnami háború hatására, hogy örökbe fogadnak egy árvát. Sont az akkori viszonyokhoz képest nagyon gyorsan, két év alatt sikerült adoptálniuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.