Drasztikusan lefogyhatott a 3 év alatt Michael Schumacher

Forrás: AFP -
betegség fogyás Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész világ aggódik a hétszeres világbajnok pilótáért, aki 3 évvel ezelőtt szenvedett síbalesetet. Nem sok információ kerül ki az egykori versenyző állapotáról, de a hasonló esetekből arra lehet következtetni, hogy drasztikusan lefogyhatott a sportoló. Évek óta csak infúzióval táplálják, de a rajongók, családtagok és barátok reménykednek, hogy egyszer teljesen felépül.

Soha nem szűnnek meg reménykedni azok, akik igazán szeretik Michael Schumachert, és bizony sokan vannak. Minden rajongó szeretne biztosat tudni az egykori pilóta állapotáról, de a család nem árul el sokat a sportolóról. Ellentmondásos hírek és információk jelentek meg az elmúlt években, mégis mindenki bizakodik, hogy Michael Schumacher egyszer teljesen felépül. A hasonló esetek azonban nem adnak túl sok okot az örömre, dr. Kóczán István belgyógyász szerint nincs sok esély arra, hogy rendbe jöjjön.

Michael Schumacher drasztikusan lefogyhatott Forrás: AFP

"Úgy vélem, nincs remény arra, hogy felépüljön. Minél jobban távolodunk a baleset időpontjától, annál kevesebb az esélye annak, hogy az agyi funkciói helyreálljanak.

Szerintem mostanra nullára csökkent a gyógyulás lehetősége.

Múltjából adódóan kisportolt, jó fizikumú fiatalemberről beszélünk, a keringésével nincs gond, akár évekig-évtizedekig is elélhet, de csupán vegetatívan" - mondta az orvos a Blikknek. Hozzátette, hogy rengeteget veszthetett a súlyából az egykori sportoló, hiszen 3 éve infúzión keresztül táplálják. "Személyesen több, hozzá hasonló beteget láttam már. Volt olyan, aki 80 kilóról 35-re lefogyott... Schumachernél is hasonlóan drasztikus lehet a fogyás mértéke" - mondta a szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.