Megszólalt a Budapesten született sziámi ikrek nagymamája

Forrás: Thinkstock -
nagymama sziámi ikrek Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindössze két órát éltek a Budapesten született sziámi ikrek, sem az anya, sem a család nem látta őket. Az ikrek nagymamája megtörten nyilatkozott, kiderült, hogy csak egyszer volt vizsgálaton az anyuka, mert nem volt biztosítása, akkor tudták meg, hogy nagy a baj.

Életképtelen állapotban jöttek világra a Budapesten született sziámi ikrek: két szívük volt egy burokban, egy törzsük, egy gerincük, két lábuk, két karjuk és két fejük. A tüdejük is mindössze akkora volt, ami egy kisbabának lenne elegendő. A kívülálló orvosok körében azonnal felmerült a kérdés, hogyhogy nem látták ezt előre? Az ikrek nagymamája elárulta, a 22 éves anyuka nem járt terhesgondozásra, de nem azért, mert nem akart, hanem azért, mert nem volt biztosítása.

Nem járt terhesgondozásra a sziámi ikrek anyukája Forrás: Thinkstock

"A lányom és a párja két és fél éve vannak együtt. Egy kis házban élnek, amit a fiú szülei hagytak rájuk. Amikor megtudtuk, hogy babát vár, nem feltétlenül örültem, de nem azért, mert fiatal. Leérettségizett, dolgozott, de kirúgták, azóta nem talált állást. A nagyszüleit gondozta, mindennap bevásárolt nekik, segített a ház körül. A nagypapája azóta egyébként meghalt, a búcsúztatóján sem tudott részt venni" - mondta a Borsnak a nagymama. Hozzátette, egyszer jutottak be vizsgálatra, azt is azért, mert kikövetelték.

"Szeretett volna terhesgondozásra járni, háromszor is volt orvosnál, de mindig elküldték.

A 26. héten én is vele mentem, bevallom, hisztiztem, végül végre megvizsgálta egy orvos. Bementem vele a vizsgálóba. Három gyerekem van, az ultrahangon már én is egyből láttam, hogy nagy baj van. Nagyon nagy" - mondta a nagymama. Az orvosok elmondták nekik, hogy mi a baj, és arra is figyelmeztették őket, hogy a kicsik nem fogják túlélni, ugyanis ahogy fogalmaztak, az állapotuk az élettel összeegyeztethetetlen. A nagymama azt is elárulta, senki nem látta az ikreket, mivel az anya altatásban volt, amikor a gyerekek világra jöttek. Egyelőre azt sem tudják, mikor temethetik el őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.