Nicholas Patrick Haydent Nicky Hayden
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 35 éves, amerikai Nicholas Patrick Haydent, ismertebb nevén Nicky Hayden amerikai gyorsasági-motorversenyzőt szerdán gázolták el Olaszországban kerékpározás közben. Sajnos egyre rosszabb hírek érkeznek az állapotáról, ráadásul a 2006-ban MotoGP-világbajnoki címet szerző pilóta esete kísértetiesen hasonlít az F1 hétszeres világbajnoka, a német Michael Schumacher balesetére.

A Riminiben elütött sportolót a baleset után a cesenai Bufalini kórház intenzív osztályára szállították, ahol jelenleg is mesterséges kómában tartják. Az olasz sajtó értesülései szerint Haydennek agyi ödémája van, és több csontja is eltört a teste alsó részén. A Foxsports információ szerint három napja nem javult az állapota, ezért eddig nem lehetett megműteni.

Nicky Hayden 2013-ban Forrás: AFP/Michal Cizek

"Rendkívül kritikus az állapota, és vélhetően súlyos agyi károsodást szenvedett. Szeretnénk megköszönni mindenkinek a kedves kívánságokat és üzeneteket, s az orvosoknak a sürgősségi és odaadó ellátást" - írta közleményében Hayden csapata, a Superbike-sorozatban szereplő RB Honda.

A pilóta mennyasszonya, Jackie, testvére, Tommy és édesanyja, Rose már megérkeztek hozzá az Egyesült Államokból. "A bátyám egy harcos" - üzent Twitteren a versenyző a húga, aki nem tudott Olaszországba utazni.

Az eset emlékeztet Michel Schumacher drámájára, aki szintén nem saját sportágában, hanem síelés közben szenvedett súlyos agysérülést.

Michael Schumacher Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

"Nagyon elszomorít, ami történt. Amíg együtt versenyeztünk, baráti viszonyban voltunk. Bízom benne, hogy jó híreket kapunk, s felépül" - árulta el a Blikknek Talmácsi Gábor. "Az egyik legjobb cimborám volt a MotoGP-ben. Nicky, mind melletted állunk! - írta közösségi oldalán a többszörös világbajnok Valentino Rossi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.