Benkő László a kórházi ágyán nyilatkozott az állapotáról

Fotó: Bielik István - Origo -
Benkő László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, kórházba került Benkő László, az Omega zenésze. Az együttes billentyűse alig egy héttel ezelőtt nyilatkozta, hogy rákos, most pedig azt is elárulta, miben változott meg az élete a diagnózis óta. 

"Bejött az orvos, és azt mondta, van egy rossz hírem, meg van egy jó. A rossz, hogy maga rákos, a jó pedig, hogy a tüdejének semmi baja" – alig egy héttel ezelőtt nyilatkozta ezt Benkő László az ACNewsnak, hatalmas vihart kavarva. A legendás Omega zenésze olyan természetességgel beszélt a daganatos elváltozásról, amely felbukkant a szervezetében, mintha csak egy koncertről kellett volna nyilatkoznia.

Benkő László Fotó: Bielik István - Origo

Ugyanilyen nyíltan és őszintén beszélt most a Borsnak arról is, miben változott meg az élete a diagnózis óta, és egyáltalán, tud-e már biztatót, ami a jövőt illeti. A halál ugyanis egy hete jelen van az életében.

Ha már kórházba kerültem, mindent végignéztek: tüdő, szív, MRI, CT, ultrahang... Megnézték azokat a foltokat is, nehogy rákveszély legyen.

Amit mondhatok, nincs életveszélygyanú, jóindulatú, nem rosszindulatú" – mondta Benkő a lapnak, ugyanakkor hozzátette, hogy bizonyos vizsgálatok eredményeire még várnia kell. A zenész örömmel mondta azt is: az orvosok biztosan kiengedik majd, elmehet a koncertekre, próbálhat, dolgozhat. Egyelőre azonban a kórház az otthona, minden este ott hajtja álomra a fejét, akár egy dolgos munkanap után is.

"Megkönnyebbültem egy picit. Az a vicc az egészben, hogy ilyenkor gondolkozik el az ember: mi az, amit az életben meg akart még csinálni, de nem tette?! Mert addig halogatja az ember, amíg jön egy ilyen helyzet.... Próbálom tudatosítani magamban: ne féljek a haláltól! Más kérdés, hogy milyen az oda vezető út? Egy szívinfarktus bármikor jöhet, egy perc, egy hét múlva, egy év múlva. Egy daganat vagy más betegség miatt meg szép lassan lepusztulsz, miközben az elméd tiszta. Sokat filozofálok ezen. És ezért sem értem ma már azokat az embereket, akik például az utcán veszekednek. Mi a f...ra? – tette fel az élet nagy kérdéseit magának Benkő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.