Daganat helyett egy műanyag bója volt a férfi tüdejében

műtét tüdődaganat rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő eset történt nemrég egy férfival, akiről azt gondolták, hogy tüdődaganatban szenved. 

A 47 éves férfi folyamatos köhögőroham miatt fordult orvoshoz, ahol néhány vizsgálat után operábilis tüdőrákot állapítottak meg. A folyamatos dohányzást okolták a betegségéért, és műtétet javasoltak. Fel is nyitották néhány hónappal később a férfi tüdejét, ahol nagy megdöbbenésükre semmilyen daganatot nem találtak.

Íme a darabka, ami a beteg tüdejében lapult Forrás: Twitter/BMJ

Helyette viszont ott volt egy aprócska műanyag tárgy, amely egy útjelzőbója darabja volt. Kiderült, hogy a darabka egy Playmobile-készletből származik. A történteket elmesélve a páciensnek eszébe jutott, hogy 7 éves korában valóban kapott egy ilyen készletet, amiből lenyelt egy darabot, de ez már 40 éve történt, azóta teljesen tünetmentes.

Mint kiderült, a fiatal szervezet még képes alkalmazkodni idegen tárgyakhoz, így valószínűleg ezért nem volt probléma az esetből ilyen hosszú időn át - írta meg a TheSun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.