Szinetár Dóra Down-szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinetár Dóra először és utoljára mesél arról, hogy kisbabája Down-szindrómával jött a világra.

A Hot Magazinban tudatta a hírt a gyönyörű énekesnő: a közelmúltban született kisfia, Benjámin Down-szindrómás.

"Hogy elébe menjünk a félreértéseknek és a találgatásoknak... és hogy megakadályozzuk - bár ezt nem nagyon lehet - a "hűha!", "tragédia", "dráma", "micsoda szörnyűség", szalagcímeket, az általunk továbbra sem kért, rólunk szóló bulvár-cikkek felett.

A napokban egy genetikai vizsgálat eredményeképpen - amit a kórházi gyermekorvosunk javaslatára készíttettünk - megtudtuk, hogy Benjamin babánk fizikailag teljesen egészséges, és bár úgy tűnik csak egy enyhe fokozatban, de Down-szindrómás. A várandósság alatt nem csináltattunk semmilyen erre vonatkozó szűrővizsgálatot az ultrahangokon kívül, mert a baba "kiszűrése" - életének elvétele - egy esetleges Down-szindróma esetén sem volt számunkra opció. Mindig is úgy gondoltuk, ha a Jóisten úgy dönt, hogy egy Down-os emberkétől kell tanulnunk szeretetet és elfogadást, akkor így kell lennie. Ezt most is így gondoljuk. Csodálatos családunk van, ahogy a szüleinktől mindig is szeretetet és elfogadást tanultunk, ezt tanítjuk a gyermekeinknek is, akik végtelen szeretettel reagáltak a hírre, és ha lehet, még nagyobb imádattal néznek a kisöccsükre.

Arra jutottunk, hogy egy újabb közös feladatot kaptunk, és ebből is a legjobbat fogjuk kihozni, elsősorban a gyermekeink boldogságát szem előtt tartva. Ahogy azt tettük eddig is.

És mindeközben borzalmasan büszkék vagyunk a mi legkisebb gyönyörű kicsi babánkra is, és tudjuk, hogy jobb helyre nem is kerülhetett volna. Így teljes a családunk, ezzel az édes, igazi kis szeretet-gombóccal.

Ha bárki gondol ránk Vele kapcsolatban, kérjük, hogy így tegye, sopánkodásnak és sajnálkozásnak semmi helye nincs, Benjamin az életünk egyik legszebb ajándéka, és mi igyekszünk méltónak lenni a feladatra, hogy felnevelhessük.

Ezúton kérjük a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a döntésünket, miszerint ebben a témában csak és kizárólag mi - Benjamin szülei - kívánunk nyilatkozni, azon túl ezzel a témával ne foglalkozzanak.

Továbbá a fenti írás felhasználását, csak annak teljes terjedelmében való idézésének esetében engedélyezzük."

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán"

Dopeman testvérét újra kellett élesztenihttp://www.life.hu/drlife/20171005-dopeman-hugat-ujra-kellett-eleszteni.htmlDopemannek van egy 25 éves kishúga, aki sajnálatos módon a születésekor, egy orvosi műhiba folytán agyvérzést kapott. Fruzsina 9 hónapos kisbabaként érzékeli a világot maga körül. Folyamatosan gondozást igényel a lány, akinél a közelmúltban egy beavatkozás után komplikációk léptek fel: újra kellett éleszteni. Dr. Life--Kiderült Hugh Hefner halálának oka!http://www.life.hu/drlife/20171004-kiderult-hugh-hefner-halalanak-oka.html91 évesen távozott az élők sorából Hugh Hefner, a család szűk körben már el is temette a mágnást Marilyn Monroe mellé. Végre az is kiderült, hogy mi volt a Playboy-alapító halálának oka. Dr. Life--A rákbetegségek 40 százaléka a túlsúllyal hozható összefüggésbe Amerikábanhttp://www.life.hu/drlife/20171004-a-rakbetegsegek-40-szazaleka-a-tulsullyal-hozhato-osszefuggesbe-amerikaban.htmlAmerikában a daganatos betegségek 40 százaléka, egy év alatt több mint 630 ezer eset, kapcsolatba hozható a páciens túlsúlyával - közölte kedden az amerikai betegségellenőrzési- és megelőzési központ (CDC) vezetője, aki egyúttal ismét felhívta a figyelmet a megelőzés fontosságára.Dr. Life--Játékdudát nyelt az argentin kisfiú, minden levegővételnél sípolt: videóhttp://www.life.hu/drlife/20171003-jetakdudat-nyelt-a-kisfiu-minden-levegovetelnel-sipolt.htmlA játékduda egy részét sikerült lenyelnie a 10 év körüli kisfiúnak, ami miatt minden levegővételnél sípolt. Szerencsétlen helyzetéről videót készítettek, a közösségi oldalon néhány nap alatt milliók nézték meg a felvételt. Dr. Life--Katalin hercegné kínlódik a reggeli rosszullétek miatt: kapott egy tippet a csillapítására!http://www.life.hu/drlife/20171003-katalin-hercegne-kinlodik-a-reggeli-rosszulletek-miatt.htmlKatalin hercegné a harmadik trónörökössel várandós, és sajnos ezúttal is jelentkeztek nála a kóros reggeli rosszullétek. Sok mindent kipróbált már a hercegné, hogy jobban legyen, de semmi nem segít. Most újabb tippet kapott. Dr. LifeOrigoFogak nőttek egy kínai férfi torkábanhttp://www.life.hu/drlife/20171001-fogak-nottek-a-kinai-ferfi-torkaban-tracheobronchopathia-osteochondroplastica-nevu-betegsege-van.htmlSúlyos nehézlégzéssel fordult orvoshoz a férfi, de ami kiderült, azon nem csak ő, de az orvosok is meglepődtek. Azonnal konzíliumot hívtak össze: mert ilyet még nem láttak. Mi meg még csak nem is hallottunk hasonlóról sem. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.