A kézszárítók egyáltalán nem higiénikusak: szétterítik a baktériumokat az egész helyiségben

"Forrás: Shutterstock " -
higiénia papírtörlő kézszárító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan hiszik, hogy a kézszárítók higiénikusak, azonban egy új kutatás szerint undorítóak. Te sem akarod majd használni.

A kézszárítók nagyon gyorsan elterjedtek, de nem biztos, hogy olyan jó ötlet volt a bevezetésük, egy új kutatás szerint ugyanis egyáltalán nem higiénikusak. Három kórházban vizsgálták a baktériumok mennyiségét a mosdókban, és bizony megdöbbentő eredményre jutottak.

Ne használjunk kézszárítót "Forrás: Shutterstock "

Alapvetően az emberek szinte soha nem mossák meg alaposan a kezüket,

a kézszárító pedig az embereken maradt baktériumokat szétteríti a helyiségben.

Ezzel szemben a papírtörlők eltávolítják azokat a vízzel együtt. Mark Wilcox mikrobiológus szerint ez a kórházakban igen nagy rizikó a fertőzések miatt. A vizsgált kórházakban egyik nap csak a kézszárító, míg másik nap csak a papírtörlők használatát engedélyezték, ezután mintát vettek és megnézték, mennyi baktérium is van a helyiségben: a kézszárító használatakor ötször több volt, mint a papírtörlők esetében – írja a Metro. Ez bizonyítja, hogy a kézszárítók használata egyáltalán nem jó ötlet, habár ez nem lehet újdonság az Agymenők rajongóinak, Sheldon ezt már rég megmondta. „

Higiénikusabb lenne, ha egy pestises majom a kezemre tüsszentene kézmosás után"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.