A New York-i Egyetem kutatói szerint a laptop használata károsan befolyásolja a férfiak fogamzóképességét. Azoknak a férfiaknak, akik a térdükön egyensúlyozzák a számítógépüket, jóval kisebb esélyük van az utódnemzésre.

A tanulmányba 29 fiatal férfit vontak be, akiknek a combjukon kellett laptopjukat használni, miközben mérték herezacskóik hőmérsékletét. A kutatás vezetője, Yelim Sheykin elmondta, hogy 10-15 perc múlva már olyan mértékben megemelkedett a hőmérséklet, hogy az bizonyítottan káros volt a hímivarsejtek számára.

iStockPhoto

Normális körülmények között a herék a herezacskóban, testen kívül helyezkednek el, így biztosított a megfelelő működéshez szükséges hőmérséklet. Ha valaki a térdén tartja a laptopját és még a lábait is összezárja, akkor egy óra múlva a herék hőmérséklete akár 2,5 Celsius fokkal is emelkedhet, ezáltal spermiumaik termékenyítő képessége jelentősen csökkenhet. Különösen fontos ez a tény annak fényében, hogy az Amerikai Urológiai Szövetség szerint az Egyesült Államokban ma majdnem minden hatodik pár küzd fogantatási gondokkal. Természetesen az egészséges életvitel és táplálkozás, a kábítószerek kerülése is fontos a sikeres fogamzás eléréséhez.

Húsz dolog, amit minden nőnek tudnia kell a hüvelyérőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20100816-husz-dolog-amit-minden-nonek-tudnia-kell-a-huvelyerol.html