Vannak, akik bármire hajlandók a fogyásért: még arra is, hogy terhes nők vizeletével oltsák be magukat.

A fogyókúrás program, melynek során napi 500 kalóriára kell korlátozni az étrendet, és minden nap be kell adni egy terhes nő vizeletét tartalmazó injekciót, a bostoni WCVB tévécsatorna szerint napi 0,4 kg leadásához segít hozzá. A vizelet ára hat hétre 300-565 dollár (60-120 ezer forint) között mozog.

iStockPhoto

Az injekció azonban távolról sem biztonságos. Valószínűleg ez járult hozzá Mario Lanza, az 1950-es évek filmcsillagának halálához is. A 38 évesen elhunyt Lanza élete utolsó két évében ezt a diétát folytatta. Halálát részben kóros pajzsmirigy-túlműködés okozta, amit a terhes nők vizeletében előforduló egyik hormon idézett elő. A WCVB csatorna szerint éppen ez a humán koriális gonadotropin (HCG) nevű hormon segíti elő a fogyást. A terhes nők vizelete tartalmaz HCG-t, melyet a méhlepény termel a terhesség alatt.

Olyan emberekben, akik nem terhesek, a hormon azt érezteti az aggyal, hogy a szervezet terhes, ezért felgyorsítja az anyagcserét. A fogyókúra sikeres elvégzői népszerűsítik a diétát, a szkeptikusok azonban úgy vélik, hogy nem a hormonnak, hanem a napi 500 kalóriának köszönhető a testtömegcsökkenés.

Az USA Élelmiszer és Gyógyszerellenőrzési Hivatala bizonyos orvosi célokra, például terhességi tesztekhez jóváhagyta a HCG felhasználását, fogyókúrához azonban nem.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen  és a Facebookon  is!


Korábban:
Hat diétaszabály, amit tilos megszegni! 
2 hét alatt 2 kiló -  Dobd le karácsonyig! 
Az egészség titka az ősember étrendjében rejlik