Az egészséges étrend sem előzi meg az elhízást!

elhízás étrend táplálkozás egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Norvég általános iskolások bevonásával készült az a tanulmány, melyből kiderül, hogy a megfelelő étrend mozgásszegény életmód mellett nem elegendő az elhízás megelőzéséhez.

A norvég közegészségügyi intézet és a Telemark Főiskola munkatársai 924, kilenc-tíz éves általános iskolás gyerek testsúlyát mérték, valamint nyomon követték étkezési szokásaikat és mozgásos aktivitásukat. Ezen túlmenően szüleiket is kikérdezték életmódjukról.

Megállapították, hogy az elhízottnak tekinthető gyerekek többször ettek és ittak egészséges ételeket, mint normál testsúlyú társaik. A kutatók feltételezik, hogy a túlsúlyos gyerekek családja nagyobb gonddal választotta ki az étrend elemeit, míg a normál testsúlyú gyerekek szülei kevésbé aggódtak az ételek és italok összetétele miatt.

Szakemberek szerint a megfelelő összetételű étrend mellett a rendszeres fizikai aktivitás is fontos a túlsúly megelőzésében.

forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.