Negyedszerre már nem sikerült legyőznie a rákot Chantelle Daviesnek, akit családja csak "Kis Csingilingnek" becézett. A kamasz lány szerettei körében hunyt el gloucestershire-i otthonukban.

Chantelle-nél 2005-ben diagnosztizálták a Ewing-szarkómát, és már háromszor verte vissza a betegség támadását. Amikor azonban márciusban felkeresett egy specialistát, közölték vele, hogy a ritka csontdaganat negyedszerre is kiújult, ezúttal a medencéje közelében. A lány felvette a kesztyűt, barátai és családja pedig áprilisban adományokat gyűjtött, hogy Chantelle elutazhasson élete nyaralására.

dailymail "Valamennyien csodálatosan viselkedtek, de sajnos nem tudtunk elutazni, mert a lányom túl beteg volt hozzá" - mesélte a 33 éves édesanya, Karen. "Chantelle mindig mosolygott, annak ellenére, hogy már hatodik esztendeje küzdött a betegség ellen. Cserfes volt, imádott táncolni és rengeteg barátja volt."

"Olyan volt, mint minden más 13 éves: imádott a barátaival lenni, szerette a bizsukat és az új kiskutyáját, Csingilinget" - emlékszik vissza Karen. "Nagyon lefogyott a betegség miatt, de bátor volt és folyton mosolygott, még az utolsó időkben is. Ő volt a mi kis Csingilingünk."

Chantelle a szüleivel, Karennel és Paullal, továbbá testvéreivel, a 12 éves Daniellel, a hétéves Casey-vel és az ötéves ikerpárral, Derrennel és Carlyval élt együtt. A kamasz lányt a Bristol Hospitalben öt héten át kezelték sugárterápiával, ezután a Gloucestershire Royal Hospitalbe került át áprilisban, ahol folytatták a kezelését.

December elején azonban kiderült, hogy a terápia már nem hat. "Decemberben Chantelle hazajött" - folytatta az édesanya. "Megünnepeltük az ikrek szülinapját, és csodálatos karácsonya volt a családunknak. A hónap elején vettünk egy kiskutyát is. Chantelle mindig is vágyott egy csivavára, ezért vettük meg neki Csingilinget, egy tacskó-csivava keveréket. Paul egy barátja segítségével rózsaszínre festette ki a hálószobáját, amely nagyon tetszett a kislánynak."

Chantelle múlt hét kedden, este kilenc óra tájban aludt el örökre. "Olyan hihetetlennek tűnik, hogy már nincs velünk" - mondja az anya. "Nagyon hiányzik nekünk."

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen  és a Facebookon  is!


Szétmarcangolta gazdája nagylábujját - így mentette meg az életéthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110117-szetmarcangolta-gazdaja-nagylabujjat-es-ezzel-megmentette-az-eletet.html Nem tudja a díva, hogy amputálták a lábát!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110116-nem-tudja-a-diva-hogy-amputaltak-a-labat.html Stoptáblához fagyott egy fiúcska nyelvehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110115-stoptablahoz-fagyott-egy-fiucska-nyelve.html Így lesz a női nemi szerv egyre csak kívánatosabbhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110114-igy-lesz-a-noi-nemi-szerv-egyre-csak-kivanatosabb.html A sertésinfluenza néhány nap alatt végzett a kis Maisie-velhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110114-a-sertesinfluenza-nehany-nap-alatt-vegzett-a-kis-maisievel.html