Igaz a mondás, mely szerint a halál ott ólálkodik minden sarokban. Sokszor azonban nem a megszokott módokon, betegségek vagy öregség formájában érkezik, hanem meglepő és bizarr formában. Íme, a hat legbizarrabb, legtragikusabb és leginkább meglepő halálok.

1. A melltartó bosszúja


Viharban mindenki számára evidens, hogy távol kell maradni a magasabb fáktól, oszlopoktól és kerítésektől. De hogy a melltartótól is tartani kellene? A New York Times újságírói szerint tavaly két londoni nő hunyt el amiatt, mert fémmerevítős melltartójuk miatt beléjük csapott a villám.

thinkstockphotos.com


2. Regénybe illő halál


Sherwood Anderson amerikai író is meglehetősen furcsa módon hunyt el. A szegény novellista véletlenül lenyelt egy fogpiszkálót, ami aztán súlyos gyulladást okozott a hasüregében és végül a halálát is ez okozta.

3. Gyilkos divat


A modern tánc anyja, Isadora Duncan halálát egyik kedvenc sálja okozta, ami egy autó kerekei közé szorulva egyszerűen kitörte a nyakát.

thinkstockphotos.com4. Játékos patkány


A patkányok vizelete nemcsak gusztustalan, de halálos is lehet. A dublini David Bailey 1997-ben hunyt el, két héttel azután, hogy egy patkány a lábára vizelt egy golfmeccs közben. A férfi veséi teljesen felmondták a szolgálatot, és az orvosok már nem tudtak segíteni rajta.

5. A tragédia komédiája


A híres görög drámaírót, Aiszkhüloszt állítólag egy sas gyilkolta meg, aki összetévesztette fejét egy kővel, és kopasz kobakján próbálta meg feltörni ebédjét, egy teknősbékát.

thinkstockphotos.com


6. Halál a vidámparkban


A Great America vidámparkban egy férfi a Top Gun nevű hullámvasút miatt hunyt el nemrég. A férfi a földön próbálta meg visszaszerezni felesége elgurult kalapját, közben véletlenül belépett a hullámvasút veszélyzónájába, ahol a hullámvasúton ülő egyik nő lába telibe találta a fejét. A férfi azonnal meghalt, a nőt lábtöréssel szállították kórházba.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!
Rettegés a sötétben - akiknek halálos félelemben telik minden éjszaka/lifenetwork/lifemagazin/20110209-retteges-a-sotetben-akiknek-halalos-felelemben-telik-minden-ejszaka.html Halálra éheztetik és kínozzák a gyerekeket egy orosz intézetbenhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110122-halalra-eheztetik-es-kinozzak-a-gyerekeket-egy-orosz-intezetben.html Halálba rázott csecsemőkhttp://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20110118-gyerekbantalmazas-razott-baba-szindroma.html Ne engedd el a kezét! - Halálra készülő kamaszokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101214-ne-engedd-el-a-kezet-halalra-keszulo-kamaszok.html Csaknem halálra harapdálták a szülei a másfél hónapos kislánythttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101210-csaknem-halalrahalapdaltak-a-szulei-a-masfel-honapos-kislanyt.html Harry Potter halálos főzetei a valóságban is kiütnekhttp://www.life.hu/gyogyulj/alternatoivgyogymodok/20101206-harry-potter-halalos-fozetei-a-valosagban-is-kiutnek.html