homeopátia természetes gyógymód gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi hetekben gyakorta hallani a homeopátiával kapcsolatos ellenérveket: a feltételezést, miszerint a gyógymód pusztán csak placebo, kuruzslás, és semmi hatása nincs a beteg szervezetre. A közel kétszáz éves homeopátia azonban már számtalanszor bizonyította rendkívüli hatékonyságát - embereknél és állatoknál egyaránt.

Franciaországban például egészen másképp kezelik a homeopátiát, mint Magyarországon. A kiváló gasztronómiájáról ismert francia nagyvárost, Lyont nevezik a homeopátia fellegvárának. Itt található az a homeopátiás gyógyszergyár, mely jelenleg a 2. legnagyobb szereplő a francia gyógyszerpiacon a családi gyógyszerkészítmények szegmensében. Thierry Boiron, a cég ügyvezetője egy interjúban kifejtette, hogy szerinte a homeopátia legnagyobb akadálya az, hogy az emberek túlságosan szélsőséges nézeteket alkotnak a módszerrel kapcsolatban. Élesen szembeállnak egymással a homeopátia ellenzői és követői, de szerencsére egyre több helyen kerülnek előtérbe a természetes gyógymódok.


A homeopátia támadói sokszor azt hangoztatják, hogy a gyógymód pusztán csak a placebón alapul. Erre azonban rácáfol az, hogy a homeopátiát az állatok gyógyításakor és a növények kezelésénél is alkalmazzák. Egy Lyon környéki biofarmon járva fantasztikus dolgokat tapasztalhatnak az arra látogatók az állatok "tartásával" kapcsolatban. Itt szigorúan korlátozzák az állatok antibiotikumos kezelését, mert a tulajdonosok célja a bio minősítés megőrzése. Másrészt ez a hozzáállás eredményezi azt is, hogy a felmerülő betegségeket könnyedén kezelni tudják, és attól sem kell aggódni, hogy az állatok húsa nem elég ízletes és egészséges.

Te hiszel az alternatív gyógymódokban?







Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.