Földrengés Japánban: 140 éve nem volt a mostanihoz hasonló katasztrófa

cunami földrengés Japán Csendes-óceán szökőár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Richter-skála szerinti 8,8-es erősségű földrengés volt Japán északkeleti partvidékén, és ez szökőárt okozott az epicentrum közelében.

Épületeket, autókat sodort el a cunami, a hatóságok szerint legkevesebb 32-en meghaltak. Sok az eltűnt és a sérült is. A rengés erőssége elérte a Richter-skála szerinti 8,8-es értéket, ami rendkívülinek számít.

A Richter-skála szerinti 8,8-es rengés igen nagy, ez az év eddigi legnagyobb rengése, amely több száz kilométeres körzetben is súlyos károkat okoz, és első becslések szerint körülbelül egymilliószor több energia szabadult fel benne, mint a január 29-i magyarországi földrengésben - olvashatjuk az origo-n.

A Hawaii-szigeteken lévő intézet által kiadott riasztás kiterjed Ausztráliára, a Fülöp-szigetekre, Oroszországra, Pápua-Új-Guineára, a Hawaii-szigetekre, valamint Dél-Amerika csendes-óceáni partvidékére.

LIFE MAGAZIN: 140 ÉVE NEM VOLT EHHEZ HASONLÓ FÖLDRENGÉS

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=hZHAIQ4S1DBAAxwa

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.