Megkapták életük első protéziseit, és most járni tanulnak azok a kislányok, akik néhány éves korukban agyhártyagyulladás következtében elvesztették végtagjaikat.

Ellie Challis és Charlotte Nott, a két szőke kislány állandóan együtt játszik és szinte testvérként szeretik egymást. A kislányok, bár valójában nem rokonok, közös sorsuk azonban összehozta őket, és mára elválaszthatatlan barátnők lettek.

Northfoto


Folyamatosan mosolyognak és vidámak, pedig pár évesen, még 2005-ben mindketten agyhártyagyulladást kaptak, és noha túlélték a betegséget, végtagjaikat elvesztették. Ellie most hétéves és már megkapta új protéziseit, melynek segítségével már járni is tud. "Ellie fantasztikusan viselkedett, megmutatta Charlotte-nak, hogyan tud protézissel járni, Charlotte pedig bicegve követte" - mesélte Jenny Daniels, Charlotte édesanyja.

Segítenek egymásnak

A lányok mostanában minden idejüket együtt töltik, és már alig várják, hogy Charlotte is megkaphassa protéziseit, és együtt szaladgálhassanak. Ellie szülei végig támogatták és segítették, ahogy lányuk járni, majd később biciklizni tanult. "Pontosan tudom, hogy min megy keresztül Jenny. Emlékszem, hogy az járt a fejemben, Ellie sosem élhet normális életet. Ugyanakkor nagyszerű, hogy most megmutathatjuk Charlotte-nak és a családjának, mennyi mindenre képes a lányunk"- tette hozzá Ellie édesanyja.

Charlotte édesanyjának valóban sok reményt adott, ahogy látta Ellie-t az új protéziseit használni, és már alig várják, hogy pár hónap múlva lányuk is megkaphassa a sajátjait. "Minden nap hálát adok, hogy Charlotte itt lehet velünk. Látni őt játszani Ellie-vel egy igazi csoda."

Összeesett Bálint Antónia, mélyizomgörccsel szállították kórházbahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110506-osszeesett-balint-antonia-melyizom-gorccsel-szallitottak-korhazba.html Lilu lebetegedett - Ki fogja vezetni a ValóVilág-finálét?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110505-lilu-lebetegedett-ki-fogja-vezetni-a-valo-vilag-finalet.html Vándorol egyik testről a másikra - Herpesz: egy betegség, ami a szex útját álljahttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110505-herpesz-egy-betegseg-ami-a-szex-utjat-allja.html Elment a hangja szerelmi bánatában a híres énekesnőnekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110504-shania-twainnek-szerelmi-banataban-elment-a-hangja.html A 8 leggyakoribb szexuális úton terjedő betegséghttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110504-szexualis-uton-terjedo-betegsegek.html Életveszélyes módszerrel fogyott le Kate Middleton?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110503-eletveszelyes-modszerrel-fogyott-le-kate-middleton.html Epilepszia - Egy ijesztő és titokzatos betegség nyomábanhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110503-van-megoldas-az-epilepsziara.html Pörgesd fel az agyad narancssárgával! A színek gyógyító hatásahttp://www.life.hu/gyogyulj/alternatoivgyogymodok/20110502-a-szinek-gyogyito-hatasa.html