A 47 éves színésznőt férje, Rékasi Károly vitte be a szanatóriumba. A szakértők és a család közeli ismerősei szerint az évek óta tartó örökös megfelelni akarás az oka annak, hogy ismét psziciátriára került Détár Enikő - írta meg a Blikk.

Détár Enikőt az RTL Klub egy hónapja bocsátotta, és színházi szerepekben sem élheti ki magát: csupán egyelten darabban (Macskák) játszott mostanában - korábban a túlhajszoltság, most inkább a mellőzöttség az, ami megviseli a szép színésznőt.

"Enikőről köztudott a maximalizmusa. A gondokat elnyomja a tudatalattijába, hogy el tudja végezni a munkáit. A magánéletben sem tudja igazán elengedni magát, egyszerűen önzőbbnek kellene lennie! Sajnos megint abban a fázisban van, hogy már nem tudja egyedül megoldani a problémáit, és segítségre szorul. Olyan programokat kellene keresnie, amelyek teljesen kikapcsolják" - mondta el a Blikknek a lehetséges okokat Rusz Edit pszichológus.
RTL sajtóklubA vöröshajú színésznő már korábban is megfordult a pszichiátrián. Első gyermeke születésekor, illetve pár éve, Rékasi Károly színésszel való házasságuk megromlása miatt, legutóbb pedig akkor kellett bevonulnia, mikor kiderült, hogy cisztát találtak a hangszálán.Détár Enikő nem halálos beteg!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110203-detar-eniko-nem-halalos-beteg.html Súlyos balestet szenvedett a híres énekes! Nekiment a hídnakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110530-sulyos-balestet-szenvedett-a-hires-enekes.html Kitörlődött minden az agyából - A második gyermekkorát éli a nőhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110526-kitorlodott-minden-az-agyabol-a-masodik-gyermekkorat-eli-a.html Deréktól lefelé lebénult, de most újra élhet szexuális életethttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110524-derektol-lefele-lebenult-de-most-ujra-elhet-szexualis-eletet.html Motoros pumpa fújt fel egy kamionsofőrt Új-Zélandonhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110526-motoros-pumpa-fujt-fel-egy-kamionsofort-ujzelandon.html Istennő született? Vagy csak egy fogyatékos, nyolckarú kislány?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110526-istennokent-tisztelik-indiaban-a-polymelias-kislanyt.html Megmérgezték? Titokzatos körülmények közt halt meg a műsorvezető szerelmehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110525-titokzatos-korulmenyek-kozt-halt-meg-a-hires-musorvezeto-szerelme-.html Dohányzás: élménykeresés, önbizalomhiány vagy szülői minta?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110525-szuloi-minta-es-dohanyzas-miert-alakul-ki-a-fuggoseg.html