A ráncosodás az érett nők keresztje: égető probléma, mely ellen sokunk elkeseredetten küzd évtizedeken át. Bízunk a csodakrémekben és a sztárpraktikákban, pedig akár egész egyszerű módszerekkel is megszabadulhatnánk a ráncainktól. Hogy könnyítsünk a helyzeten, most 7 tuti ráncűző praktikát mutatunk be neked!

A húszas éveink elején még alap, hogy a bőrünk feszes, a tapintása pedig puha és selymes. Tapasztalatból tudjuk azonban, hogy ez az állapot igen tünékeny, hiszen a bőrünk nedvességtartalma a harmadik iksz felé közeledve rohamosan csökken. Bár a kötőszövet öregedése természetes folyamat, az első ráncok megjelenése sokunk számára mégis traumatikus élmény. Amikor szarkalábakat fedezünk fel a szemünk körül, vagy mosolyráncokat a szánk felett, hirtelen félni kezdünk: az öregedéstől, a vonzerőnk csökkenésétől, és persze mások negatív véleményétől, az "öreg tyúk" jellegű bélyegektől.

Thinkstock

A ráncosodás komoly fenyegetést jelent az önértékelésünkre, így érthető, hogy sokunk évtizedeken át aktív harcot folytat ellene. Ránctalanító krémeket, drága pakolásokat, extrém kozmetikai kezeléseket vállalunk be, csak azért, hogy késleltessük az öregedés látható jeleit. Azok a tuti tippek azonban, melyekkel valóban megelőzhetnénk a ráncosodást, gyakran hiányoznak a tarsolyunkból. Épp ezért most 7 olyan otthoni praktikát ajánlunk, melyek segítségével kisimíthatod a ráncaidat!

1. Aludj a hátadon!

A szakértők szerint jobb, ha odafigyelsz, milyen pózban alszol: ha éjszaka a hasadon fekszel, a homlokodat, ha az oldaladon, akkor a nyakadat és az álladat fenyegetik a ráncok. Arany középutat ajánlunk: aludj a hátadon!

2. Egyél halat!

Azt, hogy a rendszeres halfogyasztás egészséges, eddig is tudtuk. A kutatók azonban állítják, az omega 3 zsírsavban gazdag étrend nemcsak a koleszterinszintünkre van jó hatással, de a ráncok számát is csökkentheti!

Thinkstock

3. Hordj szemüveget!

Romlik a látásod? Ha sima bőrre vágysz, hagyd abba a hunyorgást, hiszen az növeli a szem körüli ráncok kialakulását! Készíttess inkább személyre szabott szemüveget, és ne fáraszd tovább a szemizmaidat!

4. AHA-savat és C-vitamint minden bőrnek!

A gyümölcsökben található AHA-sav növeli a bőr kollagéntermelését, így simává és élettel telivé teszi a bőrödet. Ha legközelebb arcápolót választasz, figyelj rá, hogy az összetevőknél a gyümölcssav is szerepeljen.

Thinkstock

5. Kakaózz, ne kávézz!

A kakaóban olyan értékes flavonoidok találhatóak, melyek megvédenek a ráncosodástól. Próbáld ki, hogy mostantól minden második kávédat lecseréled inkább egy bögre kakaóra!

6. Ne mosd az arcod se túl gyakran, se túl erősen!

Tévhit, hogy a gyakori arcmosás használ a bőrödnek! Ha túl erősen vagy túl gyakran dörzsölöd az arcodat, csak lemosod róla azt a védőréteget, ami megvédhetné a korai ráncoktól.

7. Tedd le a cigit!

A dohányzás egyik mellékhatása a bőr drasztikus nedvességcsökkenése és ennek következtében a fokozott ráncosodás! Ha sima bőrre vágysz, próbálj meg leszokni erről a káros szenvedélyről!

Mentő vitte el - Újra kellett éleszteni a Hooligans gitárosát!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110815-ujraelesztettek-a-holligans-gitarosat.html Vajaskukacot adnának a biológusok az éhezőknekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110815-vajaskukacot-adnanak-a-biologusok-az-ehezoknek.html Új arcot kapott a nő, akinek csimpánz marcangolta szét az arcát - Sokkoló fotóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110812-uj-arcot-kapott-a-no-akinek-csimpanz-marcangolta-szet-az.html A pornóipar leleménye - Divattá vált a nők között az ánuszfehérítés (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110809-a-pornoipar-lelemenye-divatta-valt-a-nok-kozott-az.html Újra lát a 10. emeletről kiesett kislányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110812-ujra-lat-a-10-emeletrol-kiesett-kislany.html Elképesztően lefogyott a Fekete hattyú dögös sztárjahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110811-elkepesztoen-lefogyott-mila-kunis-a-fekete-hattyu-sztarja.html Gyermekfej nagyságú daganatot operáltak ki a magyar hírességből!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110811-gyermekfej-nagysagu-daganatot-operaltak-ki-a-magyar-hiressegbol.html 5 betegség, amelyet a légkondi okozhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110809-5-betegseg-amelyet-a-legkondi-okoz.html Megható történet: Láb nélkül él az asszony és a kecskéjehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110810-ugyanaz-a-doktor-keszitette-az-asszony-es-kecskeje-mulabat.html