fogszabályzás ujj Rihanna fogak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valami mindig Nicole és a pasijai közé állt. Egy káros szenvedély, egy függőség, amelyről, ha néhányuk az elejétől fogva tud, talán bele sem kezdett volna a kapcsolatba. Nincs benne semmi illegális vagy veszélyes, társadalmilag mégis elfogadhatatlan, és persze egyáltalán nem szexi: 31 éves koráig szopta az ujját.




Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció


Néhány hónapja azonban különös dolog történt vele. Az egyik barátnőjével vacsorázott, aki egyszer csak megjegyezte: "Jé, Nicole, neked is ugyanolyan csúnyák a fogaid, mint nekem. Te is kamaszkorodig szoptad az ujjadat?"

Nicole megdöbbent. Nemrég sikerült nagy nehezen leszoktatnia magát az ujjszopásról úgy, hogy a hüvelykujját heteken át éjszakára a többi ujjához ragasztotta sebtapasszal. A megjegyzés miatt azonban felmerült benne a kérdés, vajon hányan gondolhatják magukban azt, hogy csúnyák a fogai. Nem gondolta, hogy mások észreveszik, milyen zsúfolt és ferde az alsó fogsora. A felső fogsor normálisan néz ugyan ki, de a harapása már messze nincs rendben. Az alsó és a felső fogak elöl sosem találkoztak. Az ujjszopás tehát nemcsak az imázsának, hanem a szájhigiéniájának is rosszat tett. Az alsó fogak összezsúfolódása tökéletes táptalajt biztosít a baktériumoknak, ugyanis a szoros fogakat nehezebb tisztítani, így hajlamosabbak a szuvasodásra.

Nicole végül a London Smile Klinikához fordult, ahol dr. Preet Bhogal fogszakorvos segítségével kiválasztott egy szinte láthatatlan, a fogsor mögé helyezhető fehér fogszabályzót, amivel hónapok alatt helyre lehet hozni a hosszú évek károsodását. Igaz, egy vagyonba kerül (2-4 millió forintnak megfelelő angol fontba, attól függően, mennyit kell dolgozni a fogsorán), de Nicole még szerencsésnek mondhatja magát azokhoz képest, akiknek az állkapcsát is meg kell műteni.

Nicole döntését az is segítette, hogy megtudta, az öregedés folyamata során a fogak természetes módon is előrefelé mozognak és összetorlódnak, vagyis a fogsora idősebb korára csak még tovább romlana. Éppen ezért inkább vállalta a tökéletes fogak felé vezető hosszú utat, és elhatározta, hogy közben nem keres vigaszt az ujjszopásban.

Tipp! Borzasztóan néznek ki: túlplasztikázott sztárok! Kattints a képgalériáért!





Éld át velünk! Ilyen érzés egy óra hipnózisbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110907-eldd-at-velunk-ilyen-egy-ora-hipnozisban.htmlPajzsmirigy-daganattal műtötték Peller Mariannthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110913-pajzsmirigydaganattal-mutottek-peller-mariannt.htmlTeljesült az álma: Hasfalából készült Szilvi pénisze (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110912-teljesult-az-alma-hasfalabol-keszult-szilvi-penisze.htmlMegkeserítette az életét a hatalmas melle - Most szebb, mint valaha a celeblány! Fotókhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110909-forradalmi-mellmutet-fele-akkora-lett-a-melle-sebeszkes-nelkul.htmlRejtélyes betegség! Szép szőke lány heteken át alszik - Fotóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110817-heteket-alszik-egyhuzamban-o-a-modern-csipkerozsika-foto.html15 hónapos kislány mentette meg az anyukája életéthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110902-15-honapos-kislany-mentette-meg-az-anyukaja-eletet.htmlTorz arccal született mindkét kislány - Anyukájuk betegségét örököltékhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110902-mindket-kislany-orokolte-az-anya-arcdeformitast-okozo-treacher-collinsszindromat.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.