bőrbetegségek autoimmun betegség Seal énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A híres énekes, Seal sebhelyes arca nem a sminkesek és nem is múltbéli verekedések műve, hanem egy egyelőre gyógyíthatatlan betegségé. Heidi Klum férje ugyanis egy ritka autoimmun-betegséggel, a lupusszal küzd, egyelőre sikeresen. Michael Jacksonnál a nyolcvanas években fedezték fel ugyanezt a kórt, sok bőrproblémájának is ez volt az okozója, bár haláláért nem ezt teszik felelőssé.


A lupus nem farkasembert jelent?



AFP
AFP


Egyes esetekben a szervezet hártyái, például a hashártya vagy a mellhártya gyulladása lép fel, a betegek fele pedig vesegyulladással és emiatt magas vérnyomással is küzd, és ráadásként még a fertőzések iránti fogékonysággal. Nők esetében még gyakori a terhesség során történő vetélés vagy koraszülés. De a farkas elnevezés ellenére sem jár semmiféle regényes, állathoz hasonló tünet a betegséggel.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


A felismerés nehézségei



Nők körében gyakoribb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.