Sharon Stone Quentin Tarantino Natalie Portman Shakira zseni sztárok James Woods Madonna Steve Martin okos intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A celebvilágot hazánkban és külföldön is gyakran elárasztják a csekélyebb értelmi képességekkel rendelkező "sztárok", akik botrányaikkal vagy csupán külsejükkel hívják fel magukra a figyelmet. A hírességek között is találni azonban olyan tehetséges embereket, akik méltán népszerűek - és emellett kiemelkedően okosak is.

AFP
AFP


A legelső, aki az emberek eszébe jut a szép és okos emberekről, az Sharon Stone, aki 154-es IQ-val éli a celebek életét. Okossága ellenére elég megosztó személyiség, ráadásul nem is a legokosabb: James Woods 180-as intelligenciahányadosának például a nyomába sem ér. A ma 64 éves sztár az iskolát színészkarrierje érdekében hagyta ott, de később politológiából lediplomázott. Színészként is sikeres, két Oscar-jelölést és egy Golden Globe-díjat tudhat a magáénak, hazánkban főleg a Shark - Törvényszéki ragadozó sorozatból ismerhetjük.

AFP
AFP

Tipp! Exkluzív képek a kiesett Cristofel otthonából! Kattints a galériáért!


160-as IQ-ja van a svéd akciófilmszínész Dolph Lundgrennek


AFP
AFP


Steve Martint sem a magas intelligenciájával kapcsolatban tartottuk eddig számon, inkább vígjátékok nagy nevettetőjeként ismert. Nem is gondolnánk, de fiatalkorában filozófia szakon tanult, és egyetemi professzor szeretett volna lenni. Ehhez 142-es intelligenciája is adott volt. Az egyetemen kívül is brillírozik, kiváló színész és író, Grammy- és Emmy-díjat is nyert.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


Madonnáról sok mindent el lehet mondani, de az biztos, hogy nem tehetségtelen, és nem buta: 140-es intelligenciahányadosa van. A gimnáziumi pompomlány táncművészeti ösztöndíjjal járt egyetemre Michiganban, azóta pedig jelentős énekesnői karriert épített. 53 éves, kiérdemelte a pop királynője címet, melyhez botrányaival is hozzájárult - például ujjat húzott a Vatikánnal is. A botrányos viselkedés és a magas IQ jól összefér Madonnában a tehetséggel is, Golden Globe-, Grammy- és Oscar-díjat nyert dalaival.

AFP
AFP


Tipp! Ördög Nóra, ahogyan még sohasem láttad! Kattints a galériáért!


160-as IQ-ja van.



AFP
AFP


A kolumbiai énekesnő, Shakira énekesnőként lett világhírű egyedi hangja és mozgása miatt. Emellett a feje sem üres: 140-es intelligenciahányadosa van, és három nyelven beszél folyékonyan. Karrierje 12 évesen kezdődött, és 34 éves korára kiváló zenésszé, dalszerzővé és producerré is kinőtte magát, híres jótékonykodásairól. Rengeteg zenei díjat nyert, a 2010-es labdarúgó-világbajnokság hivatalos indulója is az ő nevéhez fűződik. 2011-ben átvehette a Harvard Egyetemen az Év Művésze díjat.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


A fiatal, de már Oscar-díjas Natalie Portman a diplomás színésznők táborához tartozik, a Harvardon végzett pszichológia szakon, és ehhez nem kis segítséget jelenthetett 150-es intelligenciahányadosa. Folyékonyan beszél öt nyelven. Gyerekként is kiemelkedett társai közül, 13 évesen kiválóan játszotta első filmszerepét a Leon, a profiban. Felnőttként a Harvardon társszerzője volt egy neuropszichológiai cikknek, és 2006-ban vendégelőadó is volt a Columbia Egyetemen.

AFP
AFP


Tipp! Scarlett Johansson-t varjak tépik szét! Kattints a galériáért!




Mit jelent a kiemelkedő IQ?

Kim Ung-Yong fizikus, aki 210-es IQ-val rendelkezik
Christopher Michael Langan

Az intelligencia mérése régen és most



Ahány teszt, annyiféle IQ?



Valóban fejleszthető az IQ?





Tipp! Levetkőzött a szexi énekesnő! Kattints a galériáért! (18+)



A sebhelyek titka - Seal egy ritka autoimmun-betegségben szenvedhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111024-egy-ritka-autoimmunbetegseg-a-lupus.html"Úgy nézek ki, mint egy pandamaci" - Marcsi szemhéjplasztikát nyerthttp://www.life.hu/ujtestujelet/20111021-aesthetica-atalakitas-marcsi-szemhejplasztikat-nyert.htmlA pajzsmirigybetegség 8 tünetehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111018-a-pajzsmirigy-betegseg-9-tunete.htmlA legalattomosabb daganatos betegség: a hasnyálmirigyrákhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111020-a-legalattomosabb-daganatos-betegseg-a-hasnyalmirigy-rak.htmlRádiófrekvenciás műtét: a legjobb megoldás a visszerek eltüntetésérehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111020-radiofrekvencias-mutet-a-legjobb-megoldas-a-visszerek-eluntetesere.htmlAmikor a szilikonmell a gyomorfalig szivárog - A mellimplantátumok veszélyeihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111018-amikor-a-szilinkonmell-a-gyomorfalig-szivarog-a-mellimplantatumok-veszelyei.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.