Oliver Morgan egy rendkívül ritka betegség következtében született: egy csepp vér sem volt a szervezetében, mivel a terhesség utolsó szakaszában egy ér váratlanul elpattant az anya méhében.


A Kent megyei Maidstone-ban élő 36 éves Katy Morgan magzata kis híján elvérzett egy ritka jelenség, az úgynevezett vasa previa következtében. A betegségből kifolyólag a terhesség ideje alatt kialakult egy vastag ér az anya méhében, amely a terhesség 37. hetében váratlanul elpattant.

Katy vérben ázva ébredt fel az éjszaka közepén, így azonnal a Maidstone-i Általános Kórház szülészeti osztályára szállították, ahol megállapították, hogy az elfolyt vér mind a magzatból származik. Olivert sürgősségi császármetszéssel hozták világra, 2700 grammos születési súllyal. Az újszülött a vérhiány miatt teljesen fehér volt, ráadásul 25 percen keresztül egyáltalán nem volt szívhangja. A gyakorlatilag halva született baba köldökzsinórját nem vágták el, mivel azon keresztül oldották meg a vérátömlesztést, miközben folyamatos szívmasszázsban részesítették Olivert.

Northfoto

Csodával határos módon 25 perccel később jelentkezett az első szívhang, ami szép lassan erősödni kezdett a vérutánpótlás hatására. Az anya az egész küzdelemről nem is tudott, mivel végig altatásban tartották.

A hosszú oxigénhiányos időszak miatt az orvosok agykárosodástól tartottak, ezért a vérellátás és a szívhang stabilizálását követően azonnal inkubátorba helyezték Olivert, ahol eleinte a gyorsabb regeneráció érdekében 33 Celsius fok hőmérsékleten tartották. Ezt követően szép lassan, naponta fél fokos melegítéssel elérték a normális 37 Celsius fokos testhőmérsékletet, miközben közvetlenül a baba gyomrába anyatejet juttattak.  

Mindössze 11 nappal később Oliver annyira megerősödött, hogy hazamehetett a családjához, ahol gond nélkül fejlődhetett tovább, így mára 15 hónaposan nyoma sincs a születés körüli traumának.A 12 éves Charlie inspiráló küzdelme a rák ellenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120124-a-12-eves-charlie-inspiralo-kuzdelme-a-rak-ellen.html A kislány, aki felépült a 180 fokos gerincferdülésből - 10 cm-rel magasabb letthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120125-a-kislany-aki-felepult-a-180-fokos-gerincferdulesbol-10.html Majdnem megfojtotta kiterjedt anyajegye a kislánythttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120120-majdnem-megfojtotta-kiterjedt-anyajegye-a-kislanyt.html Belehalt a méhnyakrákba a 23 éves lány, mert az orvosok szerint túl fiatal volt a kenetvételhezhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120120-belehalt-a-mehnyakrakba-a-23-eves-lany-mert-az-orvosok.html Jakupcsek Gabriella: "Emmánál semmi nem volt a véletlenre bízva"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120118-jakupcsek-gabriella-fiatalon-sokkal-lazabban-szabadabban-tudtunk-a-gyerekkel-banni.html "A kisfiam élni fog!" - A kétéves Botikának minden perc küzdelem a létérthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120116-a-kisfiam-elni-fog.html