rendellenesség Születés vér terhesség oxigénhiány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oliver Morgan egy rendkívül ritka betegség következtében született: egy csepp vér sem volt a szervezetében, mivel a terhesség utolsó szakaszában egy ér váratlanul elpattant az anya méhében.




Northfoto
Northfoto

Csodával határos módon 25 perccel később jelentkezett az első szívhang, ami szép lassan erősödni kezdett a vérutánpótlás hatására. Az anya az egész küzdelemről nem is tudott, mivel végig altatásban tartották.

A hosszú oxigénhiányos időszak miatt az orvosok agykárosodástól tartottak, ezért a vérellátás és a szívhang stabilizálását követően azonnal inkubátorba helyezték Olivert, ahol eleinte a gyorsabb regeneráció érdekében 33 Celsius fok hőmérsékleten tartották. Ezt követően szép lassan, naponta fél fokos melegítéssel elérték a normális 37 Celsius fokos testhőmérsékletet, miközben közvetlenül a baba gyomrába anyatejet juttattak.

Mindössze 11 nappal később Oliver annyira megerősödött, hogy hazamehetett a családjához, ahol gond nélkül fejlődhetett tovább, így mára 15 hónaposan nyoma sincs a születés körüli traumának.

Tipp! Szeretnivaló plüssbabák egy édesanyától. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.