A 2012-es pályázati évben új helyszínekre látogatnak a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program "meseolvasó kisdoktorai", most Szegeden is segítettek a kis betegeknek a mesék gyógyító erejével.

A Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján kezdődött el a sorozat: a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium középiskolásai látogattak el a kórházba, hogy néhány órára elhozzák a mesék világát a kicsiknek.

Forrás: K&H

"A K&H gyógyvarázs indítása óta törekszünk arra, hogy ne csak műszerekkel és eszközökkel támogassuk a magyar gyermekellátással foglalkozó intézményeket, hanem a kicsik lelki gyógyulásához is hozzájáruljunk. Az önkéntesség a játék és könyvgyűjtés, valamint a dolgozóink felajánlásai révén már 2008 óta jelen van a programban, 2010-ben pedig még ugyan kísérleti jelleggel, de már önkéntes gyerekek, iskolai csoportok látogattak meg gyermekosztályokat, hogy meseolvasással könnyebbé tegyék a kórházban töltött időt. 2011-ben a meseolvasó program már több mint száz diákot mozgatott meg, a meséket így az ország 6 megyéjébe, 8 városban összesen 15 alkalommal vittük el gyermekkórházakba. 2012-ben új városokba látogatunk a meseolvasó kisdoktorokkal, így Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kaposváron, Jászberényben, Pápán, Egerben, Cegléden, Békéscsabán és Zalaegerszegen találkozhatnak majd önkénteseinkkel." - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

"A K&H gyógyvarázs meseolvasó kisdoktorok programja egy valóban tartalmas kezdeményezés: egyszerre segít a beteg gyermekeknek, és egyszerre ad lelki megerősítést a segítő diákoknak. Az iskola nagyobbrészt tantermi, műhely-jellegű tapasztalatokkal próbálja az életre felkészíteni a gyermekeket. A kórházi önkéntes munka azonban terepgyakorlat, tényleges találkozás. Ezért a mesehallgató gyermekek mellett az olvasó diákoknak is egy érvényes és tartós tapasztalatot szerezhet. A program jellegét meghatározza, és értékét csak fokozza, hogy a mesék világán keresztül bontakozik ki: a mese műfaja éppen azokra az emberi vonásokra és lelki értékekre hívja fel a hangsúlyt, amelyek révén az egészséget már önmagáért becsüljük. Hiszen mi más is az egészség, mint az a fényes, szépséges hetedhét ország? Ezért az értő mesemondás biztosan sietteti és teljesebbé teheti a gyógyulást." - mondta Plugor Magor, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanára.

Forrás: K&H

A K&H Bank gyógyvarázs programja országos pályázatára is várja a gyermek-egészségügyi intézmények jelentkezését. A programon idén az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő, - és/vagy járóbeteg szakellátást végző csecsemő,- és gyermek kardiológiai tevékenységet végző, valamint a fogyatékkal élő gyermekeket segítő intézmények kapnak kiemelt figyelmet. A pályázatra május 14-éig lehet jelentkezni, az alábbi linken található információk alapján.

Kilencedik éve támogatja a gyermekegészségügyet a Gyógyvarázs programhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120322-kilencedik-eve-tamogatja-a-gyermekegeszsegugyet-a-gyogyvarazs-program.html Gyógyvarázs: Tinédzserek olvastak meséket beteg gyerekeknekhttp://www.life.hu/gyogyulj/20120305-gyogyvarazs-beteg-gyerekeknek-olvastak-tinedzserek-hogy-elosegitsek-a-lelki-gyogyulast.html Gyógyvarázs: Több mint 100 diák vett részt a meseolvasó programbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/20120301-gyogyvarazs-tobb-mint-100-diak-vett-reszt-a-meseolvaso-programban.html Gyógyvarázs: 2 millió forintért kapott műszereket a Pest Megyei Tüdőgyógyintézethttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120215-kh-gyogyvarazs-2-millio-forintert-kapott-muszereket-a-pest-megyei.html Gyógyvarázs: Bankfiókokban gyűjtött játékoknak örülhettek a beteg gyerekekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120105-gyogyvarazs-bankfiokokban-gyujtott-jatekoknak-orulhettek-a-beteg-gyerekek.html Gyógyvarázs - Barabás Évi: 75 ezer forinton is múlhat egy mentőállomás létehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120105-gyogyvarazs-barabas-evi-75-ezer-forinton-is-mulhat-egy.html Gyógyvarázs - Barabás Évi mesét olvasott a Heim Pál kórház kis betegeinekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120105-gyogyvarazs-barabas-evi-meset-olvasott-a-heim-pal-korhaz.html K&H gyógyvarázs: Meseolvasó kisdoktorok látogatták meg a daganatos kisgyermekeket a Heim Pál kórházbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111213-kh-gyogyvarazs-meseolvaso-kisdoktorok-latogattak-meg-a-daganatos-kisgyermekeket-a.html 25 millió forintos támogatást nyertek el a K&H gyógyvarázs pályázatán orvosi intézményekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111129-25-millio-forintos-tamogatast-nyertek-el-a-kh-gyogyvarazs-palyazatan.html