Szemek nélkül született egy kisfiú - mégis képes érzékelni a fényt

Születés szemek látás szemhéj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kínai orvosok megállapították, hogy a fiú összenőtt szemhéja mögött a baloldalon van szemgolyó, de a szemhéjat nem lehet eltávolítani, mert hiányzik a szemlencse. A szülők abban bíznak, hogy kisfiuk 16 éves korában mesterséges szemet kaphat.
itt

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

A fiú 26 éves szülei, Madamihan és Salamu nagyon elkeseredtek, mikor megtudták, hogy a kisfiuk szemei helyén csak egy vékony bőrredő található, de mikor elutaztak a tartományi központ kórházába, felcsillant számukra egy kis reménysugár. Az Urumcsi 474 katonai kórház orvosai megállapították, hogy Marwanijun bal szemgödrében van egy szemgolyó, amivel a szemhéjon keresztül képes a közvetlen fény érzékelésére.

Sajnos a baba szeme egyáltalán nem alkalmas a műtétre, mivel hiányzik a szemlencséje is, ezért ha el is távolítanák a szemhéjat, akkor sem lenne képes látni. Azonban arra még van remény, hogy ha a fiú eléri a 16 éves kort, amikor a szemgolyója megáll a növekedésben, akkor mesterséges szemet lehet beültetni - nyilatkozta a katonai kórház egyik szemspecialistája.

Az RTL Klub sztárja mindent megmutatott! Kattints a galériáért!



Ezt teszi a bőrrel 25 év napozás: a férfi arcának egyik fele 69, másik 89 évesnek látszikhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120606-ezt-teszi-a-borrel-25-ev-napozas-a-ferfi-arcanak.htmlSikertörténet: "Ha lett volna 3 kívánságom, az lett volna az első, hogy fogyjak le!"http://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120606-sikertortenet-roland-nehany-honap-alatt-35-kilot-fogyott.htmlEgy finom csók és hozzá egy heveny vírusos fertőzés - Így támad a mononukleózishttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120605-mononukleozis-egy-finom-csok-es-hozza-egy-heveny-virusos-fertozes.htmlKi kellett bontani a ház falát, hogy kimentsék a 400 kilós fiatal lánythttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120530-ki-kellett-bontani-a-haz-falat-hogy-kimentsek-a-400.htmlNem csak a rémálmokban létezik: húsevő baktérium miatt kellett amputálni egy fiatal lány több testrészéthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120605-a-husevo-bakterium-hihetetlen-gyorsasaggal-roncsolja-a-testet.htmlFeleségről álmodozik az óriásfejű fiú (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120604-nem-talalnak-gyogymodot-a-pakisztani-oriasfeju-fiu-betegsegere.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.