Sultan Köser nem ismeri azt az érzést, hogy milyen, amikor egy koncerten elé állnak és emiatt nem látja a színpadot. A világ legmagasabb emberét a Guinness-rekordnak köszönhetően ma már nem gúnyolják, hanem csodálják, sőt, megtalálta igazi szerelmét is.

A Guinness-rekordtartó huszonkilenc éves Sultan egy tumor miatt nem állt meg a növekedésben. Az agyalapi mirigyénél fejlődő daganata miatt folyamatosan termelődött szervezetében a növekedési hormon, így egyre magasabb lett. A tumort 2010-ben eltávolították, a férfi magassága azóta stagnál. Ám a 2 méter 51 centiméteres rekordernek továbbra is meggyűlik a baja magasságával. Csak mankó segítségével tud felállni és járni, mert térdízületei nem bírják el a tömegét. Utazni is nehezen tud - először akkor hagyta el szülőföldjét, mikor Londonba utazott, hogy a Guinness-rekord kapcsán fotósorozatot készíthessenek róla, a Temze partján. Öltözködnie se könnyű, minden ruháját külön rá varrják, és 62-es cipőt hord, amit szintén külön készít neki egy német cipész.

AFP

Pár éve még azt nyilatkozta, hogy sosem volt barátnője, a lányok félnek tőle, pedig ő nagy termete ellenére kedves és barátságos ember. Remélte, hogy a hírnév segít majd neki párt találni. Jól sejtette: Sultan Köser barátnője átlagos méretű, 1,75 centiméter magas és találkozásuk - a férfi állítása szerint  - sorsszerű volt.

A világ legmagasabb emberének egy ukrán férfi tartja magát 2,57 centiméterrel. Leonyid Sztadnyik viszont nem kér a nyilvánosságból, így nem is volt alkalom rá, hogy hivatalosan lemérjék.

 

Tetszik a fiúknak a 204 cm-es kamasz lány - Ő a legmagasabb brit lányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110726-204-cmes-a-legmagasabb-brit-kamaszlany.html Veszélyes UV-sugarakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120612-veszelyes-uv-sugarak.html Prosztatarákja van a népszerű humoristának - Kannabisszal kezelikhttp://www.life.hu/gyogyulj/20120612-prosztata-rakja-van-a-nepszeru-humoristanak-tommy-chongnak-kannabisszal.html Nem csak egzotikus nyaraláskor csatlakozhat hozzánk! Hogyan szerezhetünk be többméteres férgeket?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120607-hogyan-szerezhetunk-be-tobbmeteres-fergeket.html Nem csak a rémálmokban létezik: húsevő baktérium miatt kellett amputálni egy fiatal lány több testrészéthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120605-a-husevo-bakterium-hihetetlen-gyorsasaggal-roncsolja-a-testet.html