Megtalálta szerelmét a világ legmagasabb embere

magas agyalapi mirigy daganat Guiness rekord Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sultan Köser nem ismeri azt az érzést, hogy milyen, amikor egy koncerten elé állnak és emiatt nem látja a színpadot. A világ legmagasabb emberét a Guinness-rekordnak köszönhetően ma már nem gúnyolják, hanem csodálják, sőt, megtalálta igazi szerelmét is.

A Guinness-rekordtartó huszonkilenc éves Sultan egy tumor miatt nem állt meg a növekedésben. Az agyalapi mirigyénél fejlődő daganata miatt folyamatosan termelődött szervezetében a növekedési hormon, így egyre magasabb lett. A tumort 2010-ben eltávolították, a férfi magassága azóta stagnál. Ám a 2 méter 51 centiméteres rekordernek továbbra is meggyűlik a baja magasságával. Csak mankó segítségével tud felállni és járni, mert térdízületei nem bírják el a tömegét. Utazni is nehezen tud - először akkor hagyta el szülőföldjét, mikor Londonba utazott, hogy a Guinness-rekord kapcsán fotósorozatot készíthessenek róla, a Temze partján. Öltözködnie se könnyű, minden ruháját külön rá varrják, és 62-es cipőt hord, amit szintén külön készít neki egy német cipész.

AFP
AFP

Pár éve még azt nyilatkozta, hogy sosem volt barátnője, a lányok félnek tőle, pedig ő nagy termete ellenére kedves és barátságos ember. Remélte, hogy a hírnév segít majd neki párt találni. Jól sejtette: Sultan Köser barátnője átlagos méretű, 1,75 centiméter magas és találkozásuk - a férfi állítása szerint - sorsszerű volt.

A világ legmagasabb emberének egy ukrán férfi tartja magát 2,57 centiméterrel. Leonyid Sztadnyik viszont nem kér a nyilvánosságból, így nem is volt alkalom rá, hogy hivatalosan lemérjék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.