Gyógyvarázs - Barabás Évi: "Ezekre az eszközökre óriási szükség van"

gyógyvarázs pályázat gyermekegészség kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Idén 105 pályázatot kaptunk, a tizediknél már kaparnám a falat és szétverném a szobát dühömben, elkeserdésemben, mert minden pályázatban ott van, hogy arra a műszerre, azokra az eszközökre óriási szükség van, alig megy nélkülük a munka" - mondta Barabás Évi a Gyógyvarázs pályázat nyerteseinek kihirdetésekor. 11 pályázó nyert a 2012-es K&H Gyógyvarázs pályázaton - ami nagyjából 100 ezer gyermeket ellátását jelenti.
http://videa.hu/flvplayer.swf?v=axCsHiok72MN78wI

A K&H gyógyvarázs 9 éves történetében a legnagyobb számú jelentkezést hozta a 2012-es pályázati kiírás, összesen 105 intézmény küldte be anyagát. Ezek közül választotta ki a zsűri azt a nyolc vidéki és három budapesti intézményt, amelyek gyermekgyógyász főorvosai a tegnapi napon vehették át az összesen mintegy 25 millió forint értékű eszköztámogatást.

A K&H gyógyvarázs program az idei évben a gyermekegészségügy két kritikus területét, a gyermek-kardiológiát és a fogyatékosokat segítő intézmények munkáját részesítette kiemelt, de nem kizárólagos figyelemben. Az idei nyertesekkel együtt a program már 153 intézmény munkáját támogatta az ország 19 megyéjében, több mint 400 millió forinttal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.