Bob Hoskins színész a napokban bejelentette, hogy Parkinson-kóros, ezért nyugdíjba megy - abbahagyja a filmezést.

A művésznél tavaly ősszel állapították meg a betegséget - vált ismertté a napokban. Bob Hoskins a visszavonulásról szóló döntéséhez hozzáfűzte, szeretne minden olyan "nagyszerű és briliáns embernek" köszönetet mondani, akikkel az évtizedek során együtt dolgozott. A 69 éves színész emellett rajongóinak is köszönetet mondott - tolmácsolta szavait ügynöke, hozzátéve, hogy a filmcsillag örül, hogy ezentúl családjával töltheti idejét, és a magánéletének tiszteletben tartását kéri.

AFP

A brit színész az 1980-as években brit gengszterfilmekben tett szert hírnévre. Ebből az évtizedből való egyik legnagyobb sikere, a Mona Lisa, amelyért Oscar-díjra jelölték, elnyerte vele a Golden Globe-díjat, a brit filmakadémia elismerését, a BAFTA-díjat és a cannes-i filmfesztivál legjobb férfi szereplőnek járó díját. 1997-ben Európai Filmdíjat kapott a Hétszer 24 című filmben nyújtott alakításáért, 2002-ben életműdíjat vehetett át a San Sebastian-i filmfesztiválon. Később Hollywoodba ment, többek közt a Roger nyúl a pácban című film főszerepét játszotta el, valamint játszott Steven Spielberg Pán Péter-adaptációjában, a Hook című filmben. Legutóbb a Hófehér és a vadász című alkotásban volt látható Kirsten Stewart és Charlize Theron oldalán.
 

Itt a forró nyári kalandok ideje! Csak nehogy hónapokig tartó nemi betegség legyen a végehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120807-nyaralas-alatt-elkaphato-nemi-betegsegek-trichomonas-chlamydiafertozes-herpesz-gonorrhea-hepatitisb.html Ezt a balszerencsét! - A hátával csapódott a medence vizébe a német műugróhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120807-ezt-a-balszerencset-a-hataval-csapodott-a-medence-vizebe.html A megfelelő fogmosás életmentő lehethttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120615-kutatok-allitasa-szerint-a-fogmosas-osszefuggesben-all-a-rakos-megbetegedesekkel.html Kórházba szállították Kiszel Tündéthttp://www.life.hu/gyogyulj/20120806-korhazba-kerult-a-balatonon-kiszel-tunde-naptardiva.html Egy égő cigarettacsikk miatt vesztette el az arcát - Most magyarázatot szeretne a kamasz lányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120618-egy-ego-cigarettacsikk-miatt-vesztette-el-az-arcat-most.html