Miután a Houston Egyetem kutatói számos amerikai hotelszobát átvizsgáltak, elkeserítő adatokat hoztak nyilvánosságra: kiderült, hogy a távirányítók és a villanykapcsolók csak úgy hemzsegnek a különféle baktériumoktól.

Persze a szennyezettségi listán a WC ülőkék és a fürdőszobai mosdók is előkelő helyet foglalnak el, bár ezekre többnyire felkészíthetjük magunkat. A kutatók szerint ráadásul a takarításhoz használt szivacsok is tele vannak baktériumokkal, ami azért aggasztó, mert a szobák keresztszennyezéséhez vezethet. A mintákat az egyetem szakemberei három különböző szoba 19 felületéről gyűjtötték be, három államban, Texasban, Indianában és Dél-Karolinában. Meglepő módon a legalacsonyabb szennyezettségi szintet a fürdőszobai kilincseken találták, valamint a karnisokon és ágytámlákon.

Thinkstock

A kutatók nem tudták megmondani, hogy ezek a baktériumok okozhatnak-e betegségeket, de szerintük az eredmények tükrözik hotelek általános tisztasági fokát.

A szállodatulajdonosoknak kötelező biztosítani a vendégek számára a biztonságos és tiszta környezetet. Ugyanakkor a tisztítószerek márkáját maguk határozzák meg és a tisztítási módszerek sem központosítottak. A tisztasági ellenőrzést is csak vizuális módon ellenőrzik, ami úgy tűnik, nem elegendő. A takarítónők egyébként átlagosan 14-16 szobát takarítanak ki nyolc óra alatt, vagyis egy szobára fél órájuk jut.

Az eredményekről az Amerikai Mikrobiológiai Társaság éves ülésén számoltak be.

Valóságshow-t indít a kétfejű sziámi ikerpár - egyiküket már el is jegyeztékhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120821-valosagshowt-indit-a-ketfeju-sziami-ikerpar-mar-csaladalapitasra-is.html Két nap különbséggel születtek meg az ikrekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110715-ket-nap-kulonbseggel-szuletett-meg-egy-ikerpar.html Kísérleti nyúlnak használták a nyolcas ikreket szülő nőthttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20101123-kiserleti-nyulnak-hasznaltak-a-nyolcas-ikreket-szulo-not.html Nőtt a "meddőségi turizmus" - Egyre többen szülnek ikreket a 40 év feletti nőkhttp://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/terhesseg/20101114-nott-a-meddosegi-turizmus-egyre-tobben-szulnek-ikreket-a.html Az ikrek valóban érzik egymás fájdalmát?http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/lifemagazin/blog/20101008-az-ikrek-valoban-erzik-egymas-fajdalmat.html Két gyereket vár egyszerre, de nem ikrekethttp://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/noi-egeszseg/20100817-ket-gyereket-var-egyszerre-de-nem-ikreket.html