rendelet alkohol LifeNight
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szilveszteri buli közeledtével igen aktuális az alkoholfogyasztás. Skóciában például odági fajult a társadalom és az alkohol viszonya, hogy a kormány úgy döntött, közbeavatkozik.

Skóciában egy, az év közepén bevezetett rendelet segítségével próbálnak megbirkózni az ország alkoholproblémájával: a statisztikák szerint évente 3000 ember hal meg a mértéktelen ivászat következtében. A kormány bízik benne, hogy a rendelet segítségével csökkenni fog ez a szám, és akár több százak életét menthetik meg.

Az új törvény szerint minden, az italban lévő alkoholegységnek kiszabott értéke van. Így minden alkohol minimumáras lesz, melyet a legolcsóbb italokért is meg kell fizetni. "Az olcsó alkoholnak is ára van" - jelentette ki a skót egészségügyi titkár. "Elérkezett az idő, hogy mi húzzuk meg, hol a határ és rendezzük a skót társadalom egészségtelen kapcsolatát az alkohollal." Nem olyan meglepő módon számos szeszgyár feleslegesnek tartja a kormányrendeletet. Állításuk szerint így annak a többségnek is többet kell fizetnie, aki felelősséggel fogyaszt alkoholt.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.