zöld tea agyvérzés stroke Nagy Britannia tea fekete tea szélütés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokat hallottunk már a szuper fogyasztó teákról, valamint arról is, hogy a tea csökkenti a vérnyomást. Legújabb kutatások szerint pedig napi négy csészével nemcsak a cukorbetegség kockázatát csökkenthetjük, de a stroke kialakulását is. A Life.hu ennek járt utána.  

Csak az Egyesült Királyságban naponta 200 ember hal meg stroke-ban. Sokakat azonban nem is az első, hanem a második vagy harmadik agyvérzése öl meg. Az évente több mint 70 000 emberéletet követelő stroke-nál csak a rák és a szívbetegség öl meg több embert - írja a Daily Mail. Vagyis igen komoly betegséggel állunk szemben, nem csoda, hogy mindenki szorgosan keresi a megoldást.

Thinkstock
Thinkstock

A legfrissebb kutatások szerint azonban a tea lesz a tökéletes gyógymód. Napi négy csésze ugyanis 21%-kal csökkenti a szélütésnek is nevezett állapot kialakulásának veszélyét. Az úgynevezett flavonoidok ugyanis jót tesznek az agynak és a szívnek. A kutatásban részt vevőknél persze figyelembe vették azt is, hogy ki dohányzik és kinek magas a vérnyomása. De a vizsgálatok kimutatták, hogy akik négy, vagy annál több csésze teát ittak meg egy nap, jelentősen egészségesebbek maradtak. A Life.hu korábbi cikkéből az is kiderül, hogy a teák mindamellett, hogy segítenek egészségünk megőrzésében, körömerősítő, hajnövesztő és zsírbontó csodaszerek is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.