Sokat hallottunk már a szuper fogyasztó teákról, valamint arról is, hogy a tea csökkenti a vérnyomást. Legújabb kutatások szerint pedig napi négy csészével nemcsak a cukorbetegség kockázatát csökkenthetjük, de a stroke kialakulását is. A Life.hu ennek járt utána.  

Csak az Egyesült Királyságban naponta 200 ember hal meg stroke-ban. Sokakat azonban nem is az első, hanem a második vagy harmadik agyvérzése öl meg. Az évente több mint 70 000 emberéletet követelő stroke-nál csak a rák és a szívbetegség öl meg több embert - írja  a Daily Mail. Vagyis igen komoly betegséggel állunk szemben, nem csoda, hogy mindenki szorgosan keresi a megoldást.

Thinkstock

A legfrissebb kutatások szerint azonban a tea lesz a tökéletes gyógymód. Napi négy csésze ugyanis 21%-kal csökkenti a szélütésnek is nevezett állapot kialakulásának veszélyét. Az úgynevezett flavonoidok ugyanis jót tesznek az agynak és a szívnek. A kutatásban részt vevőknél persze figyelembe vették azt is, hogy ki dohányzik és kinek magas a vérnyomása. De a vizsgálatok kimutatták, hogy akik négy, vagy annál több csésze teát ittak meg egy nap, jelentősen egészségesebbek maradtak. A Life.hu korábbi cikkéből az is kiderül, hogy a teák mindamellett, hogy segítenek egészségünk megőrzésében, körömerősítő, hajnövesztő és zsírbontó csodaszerek is.

Pikáns ízek, forró kortyok - budapesti teaházmustrahttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101109-pikans-izek-forro-kortyok-budapesti-teahazmustra.html Lerántjuk a leplet: valóban fogyaszt a szűztea?http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120807-tevhitek-a-szuztearol-nem-fogyaszt-hanem-az-etvagyat-veszi-el.html Kína tea, aranyárbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120502-kinai-tea.html 11 könyv egy csésze forró tea melléhttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20111116-11-konyv-egy-csesze-forro-tea-melle.html A gyógyteák is kórházba juttathatnak - így használd őket helyesen!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120503-a-gyogyteak-is-korhazba-juttathatnak-igy-hasznald-oket-helyesen.html Különleges tavaszi gyógyteákhttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120405-tavaszi-gyogytea.html