gyermekkórház gyógyvarázs jótékonykodás meseolvasás kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A K&H gyógyvarázs évről évre segítséget nyújt beteg gyerekek felépüléséhez, testi és lelki gyógyulásához. A K&H Csoport dolgozói tavaly decemberben és idén januárban is önkéntes meseolvasással járultak hozzá beteg gyerekek gyógyulásához. Az önkénteseknek köszönhetően országszerte nyolc kórház mintegy 100 páciense feledkezhetett meg egy időre a betegségéről.

"A K&H gyógyvarázs indítása óta törekszünk arra, hogy ne csak műszerekkel és eszközökkel támogassuk a magyar gyermekellátással foglalkozó intézményeket, hanem a betegek lelki gyógyulásához is hozzájáruljunk. Az önkéntesség 2008 óta jelen van a programban, 2010 óta pedig országszerte több mint 300 középiskolás látogatott meg gyermekosztályokat, hogy betegeik számára meseolvasással tegyék könnyebbé a kórházban töltött időt. A K&H Csoport munkatársai különböző pénzügyi felajánlások mellett egyéb adományokkal, és önkéntes munkájukkal is segítik a gyógyvarázs programot.Az idei programban december és január egy-egy hetében a K&H Csoport több mint ötven munkatársa az ország nyolc intézményében olvasott mesét közel 100 beteg gyereknek" - mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

Forrás: K&H
Forrás: K&H

A programban résztvevő intézmények:
- Szent László Kórház, Gyermekinfektológiai Osztály, Budapest
- Heim Pál Kórház, Belgyógyászat, Budapest
- SOTE I. sz Gyermekklinika, Budapest
- Gyermekgyógyászati Intézet, Debrecen
- Szent Pantaleon Kórház, Fül-orr-gége osztály, Dunaújváros
- Markhot Ferenc Kórház, Csecsemő- Gyermek- és Ifjúsági osztály, Eger
- BAZ Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központ, Miskolc
- PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika, Sebészet, Pécs

A K&H gyógyvarázs pályázatról

A program országos pályázatának hatálya kiterjed az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra. A K&H Csoport a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára.
K&H gyógyvarázs: 8 millió forintos karácsonyi segítséghttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121206-k-and-h-gyogyvarazs-8-millio-forintos-karacsonyi-segitseg-.htmlGyógyvarázs: Így örültek a gyerekek a játékoknak az Országos Idegtudományi Intézetbenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121004-gyogyvarazs-igy-orultek-a-gyerekek-az-jatekoknak-az-orszagos-idegtudomanyi.htmlGyógyvarázs: Temérdek játék és könyv a hazai kórházaknakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121001-gyogyvarazs-temerdek-jatek-es-konyv-a-hazai-korhazaknak.htmlGyógyvarázs: "21. hétben jártunk, mikor kiderült, hogy hiányzik a kislányunk bal alkarja"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120904-530-ezer-forint-tamogatast-nyert-a-gezenguz-alapitvany-a-gyogyvarazs.htmlGyógyvarázs: "gézengúzok" gyógyulhatnak a Gravoform jóvoltábólhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120904-gyogyvarazs-program-a-gezenguz-alapitvany-nyerte-meg-a-kh-palyazatat.htmlGyógyvarázs - Barabás Évi: "Ezekre az eszközökre óriási szükség van"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120710-gyogyvarazs-barabas-evi-ezekre-az-eszkozokre-oriasi-szukseg-van.htmlRekordszámú pályázó a Gyógyvarázs program 2012-es pályázatánhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120704-rekordszamu-palyazo-a-gyogyvarazs-program-2012es-palyazatan.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.