Még tart az influenza, de máris itt az újabb kellemetlenség, amivel sok embernek meg kell küzdenie: jön az allergiaszezon, támadnak a pollenek!

Itt a tavasz. Ennek egyrészt nagyon örülünk, másrészt azzal, hogy eltűntek a mínuszok és egyre kellemes az idő, erősödött a pollenterhelés. Főleg a mogyoró virágpora okoz most kellemetlen tüneteket országszerte. Szakemberek szerint a hét második felében Miskolcon, Pécsett és Zalaegerszegen már magas koncentrációt mértek.

Thinkstock

Kicsit könnyebb helyzetben vannak azok, akik az égerre érzékenyek: ennél a növénynél még csak közepes a pollenterhelés. De megjelentek már a ciprus- és tiszafafélék, a juhar, valamint a kőris pollenjei is. Ha marad az enyhe idő, és kiadós eső sem várható, akkor az allergiások kemény napok előtt állnak. Tüneteik ugyanis erősödni fognak.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!


 

Különleges dekoráció, ami gyógyít: így segít a sótégla allergia, asztma ellenhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20120223-kulonleges-dekoracio-ami-gyogyit-igy-segit-a-sotegla-allergia-asztma.html Szédülés, hányinger, depresszió - A tejallergia idegrendszeri tüneteket is okozhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120417-szedules-hanyinger-depresszio-a-tejallergia-idegrendszeri-tuneteket-is-okoz.html Anyósallergia - létezik, de nem a mama az igazi okhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111220-anyosallergia-letezik-de-nem-a-mama-az-igazi-ok.html A 21. század újabb betegsége: halált is okozhat a tisztítószer-allergia!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110809-21-szazad-ujabb-betegsege-halalt-is-hozhat-a-tisztitoszerallergia.html Allergiaellenes tippek nyaralóknakhttp://www.life.hu/gyogyulj/20110623-allergiaellenes-tippek-nyaraloknak.html