mogyoró kellemetlenség allergia pollen egészség virágpor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még tart az influenza, de máris itt az újabb kellemetlenség, amivel sok embernek meg kell küzdenie: jön az allergiaszezon, támadnak a pollenek!

Itt a tavasz. Ennek egyrészt nagyon örülünk, másrészt azzal, hogy eltűntek a mínuszok és egyre kellemes az idő, erősödött a pollenterhelés. Főleg a mogyoró virágpora okoz most kellemetlen tüneteket országszerte. Szakemberek szerint a hét második felében Miskolcon, Pécsett és Zalaegerszegen már magas koncentrációt mértek.

Thinkstock
Thinkstock

Kicsit könnyebb helyzetben vannak azok, akik az égerre érzékenyek: ennél a növénynél még csak közepes a pollenterhelés. De megjelentek már a ciprus- és tiszafafélék, a juhar, valamint a kőris pollenjei is. Ha marad az enyhe idő, és kiadós eső sem várható, akkor az allergiások kemény napok előtt állnak. Tüneteik ugyanis erősödni fognak.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.