Túl kicsi a melled? Itt a vákuumos melltartó

mell a nap cikke vákuum mellnagyobbítás melltartó természetes anyagok plasztikai sebészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosem lehet elég nagy, kerek vagy feszes, s talán nincs olyan testrész, amit ne műtenének ennyit, mint a női melleket. Ez alól a sztárok sem kivételek: legtöbbjük azonban jobban járt volna, ha az új vákuumos melltartóra szavaz a szilikon helyett.

Szétdurrant a szilikon

A mellnagyobbító műtétekre vállalkozó hölgyek valószínűleg el sem tudják képzelni, hogy a műtét után rosszabbul néznek majd ki, mint előtte. Tara Reid színésznő esetében viszont ez történt, ráadásul nemcsak a látvánnyal volt gond: hihetetlen fájdalmakkal fizetett nagyobb melleiért. Az Amerikai pitéből ismerős, egykor filigrán lány valamiért nagyobb mellekre vágyott, de az orvosát már nem választotta meg körültekintően: háromszor durrant szét a szilikonimplantátum a mellében, az egyik esetben pedig már a mellbimóján keresztül szivárgott ki az anyag. Az elmúlt években Tara műtétek hosszú során esett át, de eltekintve a sírva bevallott iszonyatos fájdalmaktól, más eredményt nem ért el velük.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Janice Dickinsonnak nem csak az arca felismerhetetlen

A nyolcvanas évek egyik leghíresebb szupermodellje lassan az ötvenhetedik éve felé halad, de ez cseppet sem látszik rajta. Kinézetét persze nem csupán szerencsés génjeinek, de ráncfelvarrások, ajakfeltöltések és botoxkezelések sorozatának is köszönheti. Mellei viszont még az arcánál is bizarrabb formát öltöttek - összenőtt, torz domborulatoknak tűnnek. A szabadszájú hölgy, aki egyébként köztudottan nem bírja elviselni a húsosabb modelleket, és Khloe Kardashianról azt nyiltakozta, hogy egy tehén, akit ki kéne hajtani legelni, cseppet sem nyújt szebb látványt az általa megnevezett állatnál.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Victoria Beckham lufijai

Bár négy éve állítólag kisebbekre cserélte implantátumait, még mindig túlfújt focilabdához hasonló, átütő mellbimbójú, szörnyű műmellekkel pózol a fotókon a focistafeleség. A szinte anorexiásra sanyargatott, kiálló bordájú testétől már komikusan ütnek el a szilikongolyók - jobban járt volna eredeti, kisebb, de legalább formás idomaival.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tori Spelling gödrei

A világhírű producer elkényeztetett kislánya egyetlen dolgot nem tudott megvenni magának gyermekkorában: a szépséget. Túl a korhatáron ezt nagyon gyorsan be is pótolta, de a rengeteg beavatkozástól csupán egyre művibb benyomást kelt, melleivel az élen: horpadt, göröngyös idomai a hazai kátyús utakat juttatják eszünkbe.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Pamela Anderson

Szilikonügyben az abszolút listavezető az egykor természetesen gyönyörű Baywatch-ikon, aki valamiért meggyőzte magát arról, hogy túloperált Barbie babaként majd szebb lesz az élete. Arca a vakolat ellenére is kiéltnek tűnik, mellei pedig külön életet élnek: korábbi túlméretezett implantátumait később kisebbekre cserélte, amivel mintha elindult volna a jó úton, de a sok műtétnek mára mellbimbói is áldozatul estek, a mostani műmellek pedig egyre horpadtabbnak tűnnek.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Új, természetesebb eljárás: saját zsír beültetése

A sok problémát okozó szilikonos plasztikai műtétek után üdítően hat, hogy ma már egy új, természetesebb hatást nyújtó mellnagyobbító eljárás is elérhető. Külföldön már évek óta használják a szervezet saját zsírját e célra: a test más részéről leszívott zsírt egy speciális átszűrést követően juttatják a mellekbe, ahol az új eljárásnak köszönhetően már nem szívódik fel. Egyszerre viszont csak viszonylag kis mennyiségű zsír ültethető a keblekbe, így sokaknál ismételt beavatkozások szükségesek a megfelelően nagy méret eléréséhez. Ezen a problémán segít a vákuumos melltartó: az állítható szívóerejű készülék hatására a mell bőre és kötőszövetes állománya kitágul, így nagyobb mennyiségű zsírt lehet betölteni.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Hogyan tesz csodát a mellekkel a vákuumos melltartó?

Dr. László Zsolt plasztikai sebész beszélt a vákuumos melltartó működéséről: "A saját zsírral történő mellnagyobbítás során kicsi a rendelkezésre álló hely, ezért általában csak 160-180 millilitert tudunk egy mellnagyobbítás során visszatölteni, amely csak kisebb mellnagyobbítást eredményezhet. Sok hölgynél viszont ennél többre lenne igény, ezt a problémát próbálja orvosolni a vákuumos melltartó, ami tulajdonképpen egy ruha alatt hordható, melltartó formájú üvegharang, mely egy szerkezet segítségével enyhe vákuumot hoz létre a melleken. Ezzel egy állandó, nem fájdalmas szívóerőt érünk el, mely három-négy hétig folyamatosan használva meg tudja szinte duplázni a mell felvevőkapacitását. A bőr és a kötőszövetek látványosan megnyúlnak, a kitágult szövetekbe pedig akár 300 ml zsírt is be tudunk fecskendezni. Emellett a vákuum a kapilláris erek hálózatát is fokozza, ami lényeges szerepet játszik abban, hogy a betöltött zsír ne szívódjon fel: ezek a kis erek növik be és táplálják a keringésüktől megfosztott zsírsejteket, így onnantól saját zsírszövetként funkcionálhatnak, ami egy életre szóló mellnagyobbítást jelent. Ezt az eljárást egyébként rákos betegeknél is alkalmazzuk, ahol az emlőeltávolítás után nem implantátummal, hanem saját zsírral állítjuk helyre az eredeti formát."

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!




Így könnyebb túlélni a mellrákothttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130208-az-emloeltavolitast-elutasito-rakbetegek-nagyobb-esellyel-elik-tul-a-betegseget.html10 kilós szilikonmellekkel sokkol a modellhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121109-buszke-tizkilos-szilikonmelleire-a-hatgyermekes-edesanya.htmlEltávolítják a híres színésznő egészséges melleithttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121011-eltavolitjak-a-hires-szineszno-michelle-heaton-egeszseges-melleit.htmlChristina Hendricks hegyes melleire vágynak a brit nőkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121009-a-mad-men-reklamorultek-cimu-tevesorozat-sztarja-christina-hendricks.htmlMitől nőtt meg Tom Cruise melle?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120823-ferfiak-nagy-mellekkel-noi-hormon-okozza-a-mellnovekedest.htmlVastag Tamás már két mellkasműtéten is átesett - Tölcsérmelle alakult ki a fiatal énekesnekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120806-vastag-tamas-mar-ket-mellkasmuteten-is-atesett-tolcsermelle-alakult.htmlOlivia megnyerte a szépségversenyt - majd lemondta a mellnagyobbító műtétethttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120627-olivia-megnyerte-a-szepsegversenyt-majd-lemondta-a-mellnagyobbito-mutetet.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.