idegösszeomlás haláleset Republic kórház zenész Szabó Bundás András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idegösszeroppanással szállították egy szanatóriumba Szabó Bundás Andrást, aki tizennyolc éve zenél az együttessel.

Szabó Bundás Andrást, a napokban tragikusan fiatalon elhunyt Cipő zenésztársát idegösszeroppanással szállították kórházba.

Forrás: Facebook/Republic
Forrás: Facebook/Republic

"Ez így elég erős... De valóban, idegkimerültség miatt vagyok most itt" - mondta telefonon a betegágyáról a zenész a Borsnak.

"Van egy nagyon ritkán visszatérő depressziós betegségem, és ez most Cipő halála miatt kijött. Mélyen megviselt ez az egész" - tette hozzá András, aki mondhatni a Republic része, hiszen már tizennyolc éve koncertezik a zenekarral. "Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány koncertről hiányoztam" - mondta a kezdetekről a zenész, akinek egyébként saját együttese is van, a Gépfolklór.

Szabó András sosem felejti el az utolsó találkozásokat Cipővel. "Szilveszterkor játszottunk együtt utoljára. Aztán legközelebb január elején találkoztam Cipővel a Kossuth klubban. A hangmérnökünknek fia született, ő hívta meg a zenekar tagjait, hogy koccintsanak egyet az újszülött egészségére. Amikor megláttam Cipőt, megijedtem. Láthatóan borzasztóan legyengült testileg és lelkileg is. Ő mindig jól tartotta magát, de a betegsége miatt be kellett volna tartania olyan szabályokat, amelyeket nem mindig tudott. Többet kellett volna aludnia, le kellett volna tennie a cigarettát, de nem tudta. Legközelebb már csak egy tévéfelvételen találkoztunk... Cipő temetésén szeretnék ott lenni" - tette hozzá mélységes szomorúsággal a hangjában András, a "8. Republic".

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.