2 millió ember halt meg a sótól

halál szívroham sózás egészséges táplálkozás Magyarország ételek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te sózol? A túl sok só 2 millió 300 ezer ember halálát okozta 2010-ben - erre figyelmeztet egy nemzetközi tanulmány. Szóval csak óvatosan!

A túlzott sózás halálos is lehet. A Harvard Egyetem tudósai megállapították, hogy alapfűszerünk miatt több mint 2 millió ember halt meg világszerte 2010-ben szívrohamban, más szívbetegségben és agyvérzésben. Többségük férfi volt.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A legtöbb halálos áldozat szegény országokban található - tudósít az MTI. Kiderült az is, hogy Ukrajnában és Oroszországban eszik a legtöbb sót, a legkevesebbet pedig Katarban. Arra, hogy hazánkkal mi a helyzet, nem tér ki a jelentés. Egy tavalyi adat szerint azonban az átlag magyar háromszor több sót visz be a szervezetébe az előírtnál.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!


Tudtad? Mind lyukas szívvel születünkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130313-az-anyamehben-meg-lyukas-a-magzat-szive.htmlTestünk jelzi, hogy baj van a lelkünkbenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130318-a-stressz-fizikai-tunetei-hasfajas-fej-es-vallfajdalom-magas-vernyomas.htmlTúl kicsi a melled? Itt a vákuumos melltartóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130311-nalunk-is-elerheto-az-uj-mellnagyobbito-eljaras-a-vakuumos-melltarto.htmlFejfájás ellen szerelmeskedj!http://www.life.hu/gyogyulj/20130305-a-szex-jobb-a-fejfajasra-mint-a-fajdalomcsillapito-gyogyszerek.htmlTengervíz az orrba - Valóban jót tesz?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130222-tengervizes-orrcsepp-megfazas-vagy-influenza-eseten-valoban-hatekony.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.