Telefonhasználat közben ért halálos áramütés egy 23 éves kínai nőt. A mobil épp töltés alatt állt - írja az MTI.

Az áldozat nővére mikroblogjában azt állította, hogy húga telefonja csöngött, és a hívásra válaszolt, amikor áramütés végzett vele. A bejegyzés szerzője magyarázatot kért a gyártó Apple-től, egyben arra figyelmeztetett mindenkit, hogy ne használjon hálózathoz csatlakoztatott mobilkészüléket.

Thinkstock
A kép illusztráció

Időközben az elhunyt lány apja is kijelentette, hogy lánya testén áramütés nyomai voltak, majd ezt a helyi rendőrség is megerősítette. Annak kivizsgálása, hogy telefonjának ebben mennyire volt szerepe, még folyamatban van. Az online hírek szerint egy olyan iPhone 5-ös készülékről van szó, amelyet egy éven belül - legálisan - vásároltak.
Az Apple vasárnap közleményében "mély sajnálatát fejezte ki a szerencsétlen baleset" miatt, és együttérzéséről biztosította a családot. Az amerikai óriáscég maga is ki kívánja vizsgálni az eset körülményeit, és kész együttműködni a kínai hatóságokkal.

Inkább élnénk szex nélkül, de mobillal?http://www.life.hu/szorakozz/20130523-lifenight-inkabb-elnenk-szex-nelkul-de-mobillal-egy-brit-felmeres.html Parfümös e-mail, kakiszagú SMS - itt a szagos mobilhttp://www.life.hu/szorakozz/20130514-mar-szagot-is-lehet-kuldeni-okostelefonnal.html A pont, amikor ki kell kapcsolnod a mobilodhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130510-a-stressz-ket-legfontosabb-tamadaspontja-a-reggel-es-az-este.html Az első mobiltelefon-hívást 40 éve indítottákhttp://www.life.hu/szorakozz/20130401-az-elso-mobiltelefonhivast-40-eve-inditotta-martin-cooper-a-motorola.html Kinek a mobilja repül messzebb? Őrült versenyekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121219-szorakoztato-versenyek-a-vilag-minden-tajarol-felesegcipeles-sajtguritas-mobiltelefon-hajitas.html