áramütés Kína mobiltelefon telefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Telefonhasználat közben ért halálos áramütés egy 23 éves kínai nőt. A mobil épp töltés alatt állt - írja az MTI.

Az áldozat nővére mikroblogjában azt állította, hogy húga telefonja csöngött, és a hívásra válaszolt, amikor áramütés végzett vele. A bejegyzés szerzője magyarázatot kért a gyártó Apple-től, egyben arra figyelmeztetett mindenkit, hogy ne használjon hálózathoz csatlakoztatott mobilkészüléküket.

Thinkstock
Thinkstock

A kép illusztráció

Időközben az elhunyt lány apja is kijelentette, hogy lánya testén áramütés nyomai voltak, majd ezt a helyi rendőrség is megerősítette. Annak kivizsgálása, hogy telefonjának ebben mennyire volt szerepe, még folyamatban van. Az online hírek szerint egy olyan iPhone 5-ös készülékről van szó, amelyet egy éven belül - legálisan - vásároltak.
Az Apple vasárnap közleményében "mély sajnálatát fejezte ki a szerencsétlen baleset" miatt, és együttérzéséről biztosította a családot. Az amerikai óriáscég maga is ki kívánja vizsgálni az eset körülményeit, és kész együttműködni a kínai hatóságokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.