Down-kóros lány ajándéka a trónörökösnek

betegség művészet Katalin hercegnő királyi család festmény ajándék Bristol Vilmos herceg Nagy-Britannia Down-kór György herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy Down-kóros lány a királyi családnak ajándékozta festményét, amelyet a kis trónörökös születése alkalmából készített.

Hat hónapon át festette azt a képet Tazia Fawley, amelyet Vilmosnak és Katalinnak ajándékozott. A Down-kóros lány, akit nemcsak édesanyja tart tehetséges művésznek, több társának is példaképe, akik ugyanezzel a kromoszóma-rendellenességgel születtek.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

Tazia Fawley több Down-kóros társának példaképe

Tazia a festményt György herceg születése alkalmából készítette, amelyen egy Rupertnek keresztelt maci figyeli a híres bristoli látképet és a híd fölé emelkedő színes hőlégballonokat. A hírek szerint Vilmos és Katalin örömmel fogadta el az egyébként 2000 fontra becsült ajándékot, amely ezentúl a trónörökös szobáját fogja díszíteni.

Ahogy a Life.hu is megírta, a gyerkőc egy különleges, magyar ajándékot is kap: Rostás Árpád cigány vándorasztalos faragott neki egy csodaszép bölcsőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.