Szinte sosem voltak egyedül a Habsburg uralkodónők, akiknek havi ciklusa nem csak az utódlás miatt volt állandó téma az osztrák udvarban.


Bár tabutémának számított, mégis mindenki számon tartotta a Habsburg hölgyek menstruációs ciklusát. Sissi királyné programjait is vérzéséhez igazította, így azokon a bizonyos nehéz napokon előszeretettel bújt ki királynői kötelességei alól.

Forrás: AFP

Ám volt olyan, akinek a jövője függött a menstruációjától: Rudolf későbbi felesége, Stefánia belga királyi hercegnő pedig addig nem kelhetett egybe a férfival, amíg meg nem jött az első vérzése. A mindössze 15 éves lány naplójában írt a nászéjszakáról, amelyet a blogon olvashatsz el ide kattintva.

Buta mítoszok a menstruáció alatti szexről (18+)http://www.life.hu/szeress/20120726-szex-es-orgazmus-menstruacio-alatt-buta-mitoszok-amelyeknek-ne.html Kehellyel nem büdös a menstruációhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130807-bezzeganya-blog-a-menstruacios-kehely-tesztelese.html Eleged van a menstruációból? Így felejtheted el hónapokig!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120522-eleged-van-a-menstruaciobol-igy-felejtheted-el-honapokig.html Lehetséges, hogy egy intenzív orgazmus miatt korábban érkezik a menstruáció? (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120105-lehetseges-hogy-egy-intenziv-orgazmus-miatt-korabban-erkezik-a-menstruacio.html Amikor a menstruáció örömet okozhttp://www.life.hu/gyogyulj/alternatoivgyogymodok/20110204-amikor-a-menstruacio-oromet-okoz.html