Édesanyja és testvére szeme láttára, mogyoróallergia miatt veszítette életét a 14 éves kamaszlány.

Dublinban egy kínai büfében vacsorázott néhány napja egy család, az anya, Caroline Sloan, két nagylánya, Emma és Amy, valamint a legkisebb lánya, Mia, aki mindössze két éves. A távozás után az egyik lány, Emma Sloan hirtelen rosszullétről panaszkodott, fulladozni kezdett, majd elveszítette az eszméletét. Az édesanya azonnal tudta, hogy nagy baj van, mert lánya  allergiás a mogyoróra, és valószínűleg a lány- tudtán kívül- mogyorót fogyaszthatott.

A kép illusztráció!Forrás: Thinkstock

Amíg a testvérek, Amy és Mia Emmával maradtak, az anya berohant a közelben lévő gyógyszertárba, hogy EpiPen injekciót (speciális antiallergén injekció) szerezzen- írta a Daily Mail, ám a gyógyszerész ragaszkodott a szabályokhoz, és recept nélkül nem adta ki, az adott helyzetben életmentő injekciót. Mire a mentők a kórházba értek volna a szerencsétlenül járt kislánnyal, az belehalt az allergiás sokkba.
Később kiderült, a kínai büfében Emma öszetévesztette a curry szószt a satay szósszal. Bár a szósz dobozán fellelhető volt a mogyorótartalomra figyelmeztető felirat, azt Emma nem vette észre.
Az Ír gyógyszerészeti hatóság, a Pharmaceutical Societi of Ireland vizsgálja a z ügyet.