Az ünnepek alatt és az azt követő munkaszüneti napokon ügyeleti rend szerint fogadják a sürgős ellátásra szorulókat a háziorvosi, a fogorvosi, valamint a fekvőbeteg-ellátásban az ügyeletet ellátó helyek.

Az ÁNTSZ közleménye szerint a gyógyszertárakban december 24-én szombati nyitvatartási rend lesz, de rövidített munkarendben. December 25-én és 26-án a gyógyszertárak a munkaszüneti napra vonatkozó előírásoknak megfelelően látnak el ügyeleti, készenléti szolgálatot - írja az MTI. 

Forrás: AFP

December 27-én és 28-án, valamint 29-én a szokásos rend szerint működnek azok a gyógyszertárak, amelyek hétvégén egyébként is nyitva tartanak, például a bevásárlóközpontokban. Az év minden napján 24 órában működő Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat a munkaszüneti napokon is hívható, ha mérgezés gyanúja merül fel. Az Országos Kémiai Biztonsági Intézet Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata a 06-80-201-199-es ingyenes számon érhető el. A közép-magyarországi régió sürgősségi, akut ügyeleti beosztása megtalálható itt, az ügyeletes gyógyszertárakról pedig szintén az ÁNTSZ honlapján is lehet tájékozódni.