karácsony fogorvos ünnep ügyelet gyógyszertár kórház háziorvos sürgősségi betegellátás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepek alatt és az azt követő munkaszüneti napokon ügyeleti rend szerint fogadják a sürgős ellátásra szorulókat a háziorvosi, a fogorvosi, valamint a fekvőbeteg-ellátásban az ügyeletet ellátó helyek.

Az ÁNTSZ közleménye szerint a gyógyszertárakban december 24-én szombati nyitvatartási rend lesz, de rövidített munkarendben. December 25-én és 26-án a gyógyszertárak a munkaszüneti napra vonatkozó előírásoknak megfelelően látnak el ügyeleti, készenléti szolgálatot - írja az MTI.

Forrás: AFP

December 27-én és 28-án, valamint 29-én a szokásos rend szerint működnek azok a gyógyszertárak, amelyek hétvégén egyébként is nyitva tartanak, például a bevásárlóközpontokban. Az év minden napján 24 órában működő Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat a munkaszüneti napokon is hívható, ha mérgezés gyanúja merül fel. Az Országos Kémiai Biztonsági Intézet Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata a 06-80-201-199-es ingyenes számon érhető el. A közép-magyarországi régió sürgősségi, akut ügyeleti beosztása megtalálható itt, az ügyeletes gyógyszertárakról pedig szintén az ÁNTSZ honlapján is lehet tájékozódni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.